Stegt laks
Aftensmad

Perfekt stegt laks med frisk pasta og porrer i citronfløde

af Camilla Biesbjerg Markussen 10. december 2021
Foto: Columbus Leth
Stegt laks er populært på middagsbordet året rundt, og med en cremet porresauce til er der dømt ren madlykke.
4 personer
Tid i alt 30 min

Stegt laks

  • 4 ferske laksefileter
  • ½ usprøjtet citron
  • Salt og peber
  • 1½ spsk. olivenolie til stegning

PORRER I CITRONFLØDESAUCE:

  • 3 porrer
  • 15 g smør
  • ½ usprøjtet citron
  • 1½ dl piskefløde
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 400 g frisk pasta

Servering:

  • 1 håndfuld kruspersille

Opskrift - sådan laver du stegt laks med frisk pasta og porrer i citronfløde

  1. Stegt laks: Dryp citronsaft på laksestykkerne, og krydr med salt og peber. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
  2. Porrer i citronflødesauce: Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en dyb pande, og steg porrerne ved middel varme i ca. 5 minutter, til de falder let sammen. Riv citronskallen, og pres saften. Hæld fløde, citronsaft og citronskal på panden til porrerne, og lad det koge i 2-3 minutter, til fløden tykner. Smag til med salt og peber.
  3. Tilbehør: Kog pasta efter pakkens anvisning.
  4. Servering: Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med porrer i citronflødesauce og stegt laks. Drys med hakket persille, og kværn peber over retten.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.