Perfekt glaseret skinke
Aftensmad

Perfekt glaseret skinke

af Camilla Zarah Lawes 5. august 2021
Foto: Columbus Leth
I denne uge får du fem opskrifter på skønne klassiske retter med et twist. Her får du opskriften på glaseret skinke med coleslaw og stegte kartofler
4 personer
Tid i alt 2 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 2 kg bayonneskinke
  • 2 laurbærblade
  • 4 peberkorn

Glasering

  • 175 g brun farin
  • 3-4 spsk. dijonsennep

Stegte kartofler

  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Coleslaw

  • ½ spidskål
  • ¼ blomkål
  • 2 gulerødder
  • 50 g syltede drueagurker

Yoghurtdressing

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. sød sennep
  • 3 spsk. friskhakket purløg
  • 2 spsk. friskhakket persille

Opskrift: Glaseret skinke med tilbehør af coleslaw og stegte kartofler

  1. Læg skinken i en gryde, og dæk med koldt vand.
  2. Tilsæt laurbærbladene og peberkornene, og bring det stille og roligt i kog. Fjern skummet fra overfladen, og lad så skinken simre svagt under låg i ca. 1 time.
  3. Sluk for varmen, og lad gryden med skinken stå i kogelagen indtil den skal glaseres.
  4. GLASERING: Rør farin sammen med sennep. 
  5. Fjern net og svær fra skinken, og rids fedtet i et ternet mønster. Smør glaseringen på.
  6. Sæt skinken i ovnen ved 200° i ca. 12 minutter, til glaseringen er gylden.
  7. STEGTE KARTOFLER: Skyl kartoflerne (skær de største i halve), og læg dem i et ovnfast fad.
  8. Hæld olie over, og krydr med oregano, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
  9. COLESLAW: Snit spidskål og blomkål fint. Skræl og skær gulerødder — meget tynde strimler.
  10. Skær drueagurker i små tern. Bland det hele sammen.
  11. YOGHURTDRESSING: Rør ingredienserne sammen, og vend dressingen i coleslawen.

 

Herunder kan du finde flere lækre opskrifter 

Andre lækre opskrifter