I denne uge får du fem opskrifter på skønne klassiske retter med et twist. Her får du opskriften på glaseret skinke med coleslaw og stegte kartofler
4 personer
Tid i alt 2 t og 0 min
Det skal du bruge
2 kg bayonneskinke
2 laurbærblade
4 peberkorn
Glasering
175 g brun farin
3-4 spsk. dijonsennep
Stegte kartofler
1 kg små kartofler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
Coleslaw
½ spidskål
¼ blomkål
2 gulerødder
50 g syltede drueagurker
Yoghurtdressing
2 dl græsk yoghurt
1 spsk. sød sennep
3 spsk. friskhakket purløg
2 spsk. friskhakket persille
Opskrift: Glaseret skinke med tilbehør af coleslaw og stegte kartofler
Læg skinken i en gryde, og dæk med koldt vand.
Tilsæt laurbærbladene og peberkornene, og bring det stille og roligt i kog. Fjern skummet fra overfladen, og lad så skinken simre svagt under låg i ca. 1 time.
Sluk for varmen, og lad gryden med skinken stå i kogelagen indtil den skal glaseres.
GLASERING: Rør farin sammen med sennep.
Fjern net og svær fra skinken, og rids fedtet i et ternet mønster. Smør glaseringen på.
Sæt skinken i ovnen ved 200° i ca. 12 minutter, til glaseringen er gylden.
STEGTE KARTOFLER: Skyl kartoflerne (skær de største i halve), og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld olie over, og krydr med oregano, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
COLESLAW: Snit spidskål og blomkål fint. Skræl og skær gulerødder — meget tynde strimler.
Skær drueagurker i små tern. Bland det hele sammen.
YOGHURTDRESSING: Rør ingredienserne sammen, og vend dressingen i coleslawen.