Aftensmad

Pasta med tomatsauce og stegt ansjos

af Lynn Andersen. 8. august 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Pasta, tomatsauce, basilikum og ansjos – så bliver det næppe mere italiensk.

Pasta, tomatsauce, basilikum og ansjos - så bliver det næppe mere italiensk.Pasta med tomatsauce og stegt ansjos TID: 45 min.

Ingredienser: Fremgangsmåde: 1 kg cherrytomater10 spsk olivenolieGroft salt2-3 skiver daggammelt franskbrød1 spsk finthakket persille1 tsk finthakkede timian1 tsk tørret oreganoSort peber12 ansjoser fra dåse360 g pasta, f.eks. spaghetti2 fed hvidløg10 blade basilikum

Varm ovnen op til 250 grader.Hæld halvdelen af tomaterne i en ovnfast skål sammenmed 1 spsk olie og 1 tsk groft salt og rør rundt.Sæt det i ovnen 10-15 min., til tomaterne brister.Tag dem ud og stil til side.Fjern skorperne af brødet og kør det til brødkrummer ifoodprocessoren.Bland med persille, timian, oregano og peber.Vend ansjoserne i brødkrummerne og læg dem i etovnfast fad.Hæld 1 spsk olivenolie over og bag dem i denforvarmede ovn 3-5 min.Tag ud og stil til side.Kog spaghettien efter anvisning på pakken.Hæld pastaen i et dørslag - gem 2 dl kogevand.Varm 4 spsk olivenolie i en gryde og hæld resten aftomaterne i.Mas dem lidt med bagsiden af en ske. Kom finthakket hvidløg og lidt salt i, rør af og til ogsvits saucen 6-7 min.Tilsæt de grillede tomater og pastaen og bland godt.Hæld lidt mere vand i, hvis det virker tørt.Fjern gryden fra varmen og tilsæt basilikum.Hæld resten af olivenolien over.Anret pastaen med tomatsaucen i fire dybe tallerkenerog læg et par stegte, panerede ansjoser ovenpå.

Her finder du 6 lækre opskrifter på spændende retter med tomat:

6 lækre opskrifter med tomater

Bruschetta med tomat ogprosciutto Tomat- og pebergazpacho Pasta med tomatsauce og stegt ansjos

Pizza med grillede cherrytomater Tomatsalat med kærne- mælksdressing TTT - tomat tarte tatin