Aftensmad

Pasta med porre, chili og bacon

af Susanne Palmqvist 24. november 2014
Foto:Henrik Freek Christensen
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter der varmer uden det bliver for stærkt. Her får du opskriften på Pasta med porre, chili og bacon

Pasta med porre, chili og bacon til 4 personer

Resultatet afhænger i høj grad af råvarerne, så vælg pasta og bacon af god kvalitet.   INGREDIENSER 250-300 g tørret båndpasta 150 g tørsaltet bacon 1 stor porre 1 fed hvidløg 2 spsk. olie til stegning 2-3 friske røde chilier 1 nip røget paprika 1-1½ dl kogevand fra pastaen 1 dl friskrevet parmesan salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du pasta med porre, chili og bacon

  Kog pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, letsaltet vand. Dryp den af i en sigte, men gem kogevandet. Skær bacon i strimler eller tern. Rens porren; halvér den på langs, og hak den fint. Pil og hak hvidløget fint. Steg  baconen i lidt af olien på en pande, til den er sprød. Tag baconen af panden, og læg den på fedtsugende papir. Steg de hele chilier på panden i 2-3 minutter. Tilsæt porre og hvidløg, og steg videre i 1-2 minutter. Tag chilierne fra, og læg baconen tilbage på panden. Krydr med røget paprika. Vend den afdryppede pasta i sammen med 1 dl af kogevandet. Vend det hurtigt rundt, og tilsæt evt. lidt mere vand. Tilsæt halvdelen af parmesanosten; vend retten godt sammen, og smag til med salt og peber. Servér straks med resten af parmesanosten.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kanelkrydret kalvesteg med abrikoser - Få opskriften her

Hakkebøf og ovnbagt græskar med ingefær - Få opskriften her

Krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat - Få opskriften her

Oksekød i rød karry og kokosmælk - Få opskriften her