Pasta med mascarpone og røget laks
Aftensmad

Pasta med mascarpone og røget laks

af Louisa Lorang 5. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er pasta med mascarpone og røget laks. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 250 g frisk pasta, f.eks. tagliolini
  • 100 g røget laks i skiver
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • olivenolie
  • 250 g babyspinat
  • 150 g mascarpone
  • salt og peber
  • 1 tsk. revet økologisk citronskal
  • citronbåde

Opskrift - sådan laver du pasta med mascarpone og røget laks

  1. Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, men gem 1-2 dl.
  2. Rist hvidløget i olivenolie i en stor gryde eller pande. Kom spinaten ved, og lad den næsten falde sammen.
  3. Tilsæt mascarponen, og lad den smelte og spinaten falde helt sammen. Smag til med salt, peber og citronskal.
  4. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, hvis du synes, der mangler lidt "sauce".
  5. Anret pastaen toppet med skiver af laks, og servér straks med citronbåde til.

 

Herunder finder du flere lækre pasta retter