Pasta med luksus-bolognese
Aftensmad

Pasta med luksus-bolognese

af Emma Martiny 25. juli 2019
Foto: Winnie Methmann
Lav en ekstravagant udgave af pasta med kødsauce med italiensk bacon, friske krydderurter og rødvin. Her får du opskriften på pasta med luksus-bolognese
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g spaghetti

LUKSUS-BOLOGNESE

  • 500 g hakket oksekød
  • 150 g pancetta
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 store løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 4 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 laurbærblade
  • salt og peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dl rødvin

TIL SERVERING

  • parmesan

Opskrift - sådan laver du pasta med luksus-bolognese 

LUKSUS-BOLOGNESE

  1. Tag kødet ud af køleskabet.
  2. Skær pancetta i tern, og rist det i en tykbundet gryde, til det begynder at blive sprødt.
  3. Hak og pil løg.
  4. Pil og pres hvidløg.
  5. Lad løg og hvidløg stege med i gryden.
  6. Hak basilikum (gem lidt til pynt.
  7. Hak oregano. Rør basilikum og oregano i gryden.
  8. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver.
  9. Skyl gulerødder, og riv dem groft, eller skær dem i små tern.
  10. Lad bladselleri og gulerødder stege med i gryden. Tilsæt evt. lidt mere olie.
  11. Tilsæt kødet, og brun det godt.
  12. Krydr med laurbærblade og salt og peber.
  13. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden.
  14. Rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 1 time, gerne op til 3 timer, inden du smager bolognesen til.

 

SPAGHETTI

  1. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Afdryp.

 

SERVERING

  1. Servér den friskkogte spaghetti med bolognese, friskrevet parmesan og basilikum.

 

Kan du ikke få nok pasta? Så prøv disse opskrifter: 

 

Andre lækre opskrifter