

Pasta med græskar og salvie
INGREDIENSER
- ½ lille græskar
- olivenolie
- 2 fed hvidløg i tynde skiver
- salt
- 2-3 spsk. citronsaft eller en sjat hvidvin
PASTA
- 200-250 g frisk pasta
- 10 blade salvie, hakkede
- salt
- 1 spsk. smør
- 1-2 spsk. olivenolie
- 75 g parmesan, revet
- masser af peber
Brug hokkaido eller butternutsquash (min favorit). De smager begge skønt og har en størrelse, så man både kan få dem brugt op og slæbt hjem.
1. Skrab kernerne ud med en ske, og skær skrællen af græskarret (gem ½ græskar til onsdag). Kassér kerner og skræl. Skær græskarret i mindre terninger, og rist dem i olie på en varm pande i 6-7 minutter. Tilsæt hvidløg, og lad det stege med kort, så det tager en smule farve.
2. Kog imens pastaen al dente i rigeligt og saltet vand. Hæld vandet fra, men gem lidt.
3. Smag græskarret til med citron eller hvidvin, og kom ½-1 del kogevand på fra pastaen. Lad det simre, til græskarret er mørt. Kom pasta, salvie, smør, olie og parmesan på panden. Varm det kort op, og smag til med peber.
4. Servér straks med lidt ekstra ost og salvie og endnu mere peber.
TIP: Retten er også skøn med pecorino i stedet for parmesan.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
TIRSDAG: Cæsar med blomkål og kylling - Få opskriften her
ONSDAG: Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah - Få opskriften her
TORSDAG: Bagt ørred med ristet blomkål - Få opskriften her
FREDAG: Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her