panna cotta
Mad

Panna cotta med espresso-sirup

17. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Opskriften er en del af en komplet julefrokost - her får du opskriften på panna cotta med espresso-sirup
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ l piskefløde
  • 80 g rørsukker
  • korn og bælg af 1 stang god vanilje
  • 3 blade husblas

ESPRESSO-SIRUP

  • 3 spsk. farin
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. instant-kaffepulver
  • 1 blad husblas

Servér den enkle og lækre dessert for sig selv eller til en kop stærk kaffe efter den gode frokost.

Kom fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg i en gryde, og lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Blød husblassen ud i koldt vand; vrid den fri for væde, og pisk den i den varme fløde. Hæld cremen i små glas, og sæt dem på køl i 1 time.
Lav imens espresso-siruppen: Kog farin og vand ind til en tyk sirup i en lille gryde. Tag det fra varmen, og rør kaffepulveret i. Blød et blad husblas ud i koldt vand; vrid det fri for væde, og rør det i den varme kaffesirup. Hæld lidt espresso-sirup på hver panna cotta, evt. i et lille mønster, og sæt det på køl i minimum 2 timer.

Læs også