One pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum
Aftensmad

One pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum

af Camilla Biesbjerg Markussen 26. september 2019
Foto: Betina Hastoft
Spar på arbejdsindsats og opvask ved at tilberede aftensmaden i en enkelt gryde. Her får du opskriften på one pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g tørret chorizo
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk. hakkede soltørrede tomater i olie
  • 400 g tørret pasta, f.eks. tagliatelle
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 potte frisk basilikum
  • 6½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. sukker
  • Salt og peber

TIL SERVERING

  • 25 g friskrevet parmesan
  • Lidt frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du one pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum

  1. Skær chorizo i tern.
  2. Pil og hak løg og hvidløg.
  3. Skyl og halvér cherrytomaterne.
  4. Lad chorizo, løg, hvidløg og cherrytomater koge op i en stor gryde sammen med resten af ingredienserne, så pastaen falder sammen i gryden.
  5. Rør rundt, sæt låg på gryden, og lad retten småkoge i 10-12 minutter, til pastaen er mør.
  6. Servering: Servér pastaretten med friskrevet parmesan og basilikumblade på toppen.

TIP: Retten kan nemt laves vegetarisk ved at udelade chorizo. Tilsæt evt. lidt røget paprika.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Fordele ved one pot-pasta

Når du tilbereder alle ingredienserne sammen i én gryde, får de smag fra hinanden, og det færdige resultat er en lækker og hurtig gryderet. Derudover undgår du så meget opvask, så du kun bruger en enkelt gryde. One pot-pastaretter er ofte også simple og hurtige at tilberede, så de er geniale til travle hverdage.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.