Aftensmad

Omelet med squash, ærter og gedeost

af Camilla Zarah Lawes 16. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på friske grønne livretter. Her får du opskriften på omelet med squash, ærter og gedeost
4 personer
Tid i alt 25 min

OMELET

  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • ½ squash
  • 5 æg
  • 2 spsk. piskefløde
  • 6 blade frisk salvie
  • 200 g nye ærter i bælg
  • 100 g frisk gedeost i rulle
  • salt og friskværnet 
  • peber

GRØN SALAT MED RØDLØG

  • 1 frisésalat
  • 1 lille bundt rucola
  • 1 håndfuld kørvel
  • 1 rødløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber

Hvis du ikke bryder dig om gedeost, kan den byttes ud med feta.

1. Omelet: Opvarm en pande med olie, og mas hvidløgsfeddet ud på panden, så det giver smag. Skær squashen i skiver, og steg dem på panden. Rør æggene sammen med fløde. Fjern hvidløgsfeddet fra panden. Læg salvie-

bladene på panden, og vend salvie og squash sammen. Hæld æggemassen på, og skru ned for varmen. Bælg ærterne, og tag ca. 1/3 fra til salaten. Drys ærterne på omeletten, og lad den sætte sig. Løsn forsigtigt med en palet rundt i kanten, og fold omeletten sammen. Skær gedeosten i skiver, og fordel den over omeletten. Pynt omeletten med salvieblade, krydr med salt og peber, og steg den færdig.

 

2. Grøn salat med rødløg: Skyl og pluk frisésalat, rucola og kørvel. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Rør olie og citronsaft sammen, og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salat, kørvel og de sidste ærter. Servér salaten til den lune omelet.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Sandwich med hummus og grillede grøntsager - Få opskriften her

Tomatsuppe med mascarpone og kyllingespyd - Få opskriften her

Pasta med pancetta og rucolapesto - Få opskriften her

Fiskefrikadeller med kartoffelsalat - Få opskriften her

Læs også