Andebryst kan nemt indgå i en skøn salat - her med ristede asparges.
Mad

Nudelsalat med andebryst og ristede asparges

15. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne og fyldige sommersalater. Her får du opskriften på nudelsalat med andebryst og ristede asparges
4 personer

INGREDIENSER

  • 2 andebryster
  • 300 g nudler
  • 1 tsk. tørrede chiliflager

RISTEDE ASPARGES

  • 2 bundter grønne
  • asparges
  • 1 spsk. olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

ORIENTALSK DRESSING

  • ½ frisk rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 dl sojasauce
  • 3 spsk. flydende honning
  • saft af 2 limefrugter

1. Tænd ovnen på 175°. Rids fedtet på andebrysterne i tern. Opvarm en pande, som kan tåle at komme i ovnen, og steg andebrysterne med fedtsiden nedad, til fedtet er gyldent. Steg derefter andebrysterne på den anden side i 2 minutter. Sæt panden med andebrysterne i ovnen, og steg dem i 8 minutter. Tag dem ud, og lad dem hvile i 10 minutter, inden de skal skæres i skiver.

2. Ristede asparges: Knæk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær aspargeserne i 3-4 cm lange stykker. Steg dem i olie på en pande ved høj varme, mens du vender godt rundt i dem, så de bliver jævnt stegt. Tag panden af varmen, og krydr med salt og peber.

3. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Afdryp, og vend dem sammen med aspargeserne.

4. Orientalsk dressing: Hak chilien fint. Skræl og riv ingefæren. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over nudelsalaten. Anret salaten på et fad, top med skiver af andebryst, drys med chiliflager, og servér straks.

Læs også