Aftensmad

Niçoise-salat med stegt tun

af Anne Larsen 22. september 2009
Tid: 20 min.Salade Niçoíse møder man oftest med tun fra dåse, men frisk tun, lynvendt på panden, er en dejlig variation.1 romainesalat4 tomater½

Tid: 20 min.Salade Niçoíse møder man oftest med tun fra dåse, men frisk tun, lynvendt på panden, er en dejlig variation.1 romainesalat4 tomater½ agurk1 rødløg4 æg300 g tunsteak24 sorte olivenDressing:1 tsk olivenolie1 tsk balsamico eddike1 tsk dijon sennep1 tsk akacie honningHavsalt, friskkværnet sort peberDildTilbehør:Groft brødSkyl salaten, tør og snit den i centimeterbrede strimler.Skær tomaterne i tynde både.Flæk agurken, skrab kernerne ud med en ske og skær agurken i halve ringe.Skær rødløget i tynde, halve skiver. Kog æggene så de er smilende, afkøl, pil og skær dem i kvarter.Krydr tunsteakene med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på panden i ganske kort tid - 1 minut på hver side, hvis man vil have kødet rødt indeni (seared) eller 2-3 minutter på hver side, hvis det skal være gennemstegt. Men den røde version er den lækreste.Anret salaten med grøntsager, tunen skåret i mindre stykker og de drænede oliven. Rør en dressing af olie, eddike, sennep, honning, salt og peber, samt lidt frisk dild og vend den i.Servér salaten med godt groft brød til.Proteinenergi: 34 pct.Fedtenergi: 23 pct.Kulhydratenergi: 43 pct.436 kcal pr. person

Find flere opskrifter her