stjerneskud
Aftensmad

Nemt og lækkert stjerneskud

af Emma Martiny 27. marts 2018
Foto: Winnie Methmann
Gør mandagen smuk som et stjerneskud og servér en klassisk anretning med paneret og dampet fiskefilet. Her får du opskriften på hverdags-stjerneskud.
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 rødspættefileter
  • 1-2 dl hvidvin
  • 2 spsk. fuldkornsmel
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • smør og olie til stegning

PAPRIKADRESSING

  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 tsk. sød paprika
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 glas hvide asparges
  • 150 g rejer i lage
  • 4-8 skiver rugbrød eller groft franskbrød
  • 1 håndfuld salatblade
  • ½ citron

Sådan laver du stjerneskud 

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Krydr 4 rødspættefileter med salt og peber. Rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad.
  3. Hæld hvidvin ved, så bunden er dækket, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter, til fisken er dampet.
  4. Vend de 4 resterende fiskefileter i fuldkornsmel. Vend dem herefter i sammenpisket æg og til sidst i en blanding af rasp, salt og peber.
  5. Steg de panerede fisk på en pande i godt med smør og olie.
  6. PAPRIKADRESSING: Rør alle ingredienserne sammen, og smag dressingen til.
  7. SERVERING: Knæk den nederste, lidt træede bund af de grønne asparges. Hæld kogende vand over aspargesene i en sigte, så de bliver flot grønne.
  8. Afdryp hvide asparges og rejer.
  9. Rist rugbrød eller franskbrød.
  10. Top brødet med dampet og stegt fisk, hvide og grønne asparges, rejer, dressing, salatblade og skiver af citron.

 

Andre lækre opskrifter