Denne opskrift på sprød og frisk rødkålssalat med appelsin, karamelliserede valnødder og granatæble er perfekt til jul
Aftensmad

Nem Rå Rødkålssalat med kærlighed og knas – god til jul

af Louisa Lorang 25. marts 2021
Foto: Anders Schønnemann, Inge Skovdal, Martin Tanggaard. Udgivet første gang mandag d. 17. december 2012
En nem, rå rødkålssalat til jul er dejlig og giver lidt friskhed til den ellers tunge julemad. Her får du Louisa Lorangs opskrift på julet rødkålssalat med appelsin, knas og kærlighed.

Ristede valnødder (du kan også bare putte dem i uden at riste dem)

 • 100 g valnøddekerner
 • 1 spsk. smør
 • 2 spsk. flydende honning
 • 1 nip salt

Salat

 • 3 appelsiner
 • ½ rødkål, fintsnittet (ca. 700 g)
 • ¼ dl æblecidereddike
 • 3 spsk. flydende honning
 • 1 spsk. olivenolie
 • Lidt salt
 • 1 granatæble

Opskrift: Sådan laver du en nem rødkålssalat med appelsin

Sprød, fintsnittet rødkål, saftige, søde appelsiner, smukke røde granatæblekerner og knasende karamelliserede valnødder. Vi er vilde med alle ingredienserne i Louisa Lorangs lækre og tilmed nemme opskrift på rødkålssalat, som selvfølgelig passer godt til jul, men også er et skønt tilbehør til aftensmåltidet andre tidspunkter på året.

 1. Rist valnødderne i et halvt minut på en varm, tør pande. Kom smør og honning på panden, og krydr med salt. Lad dine valnødder stege i 1-2 minutter, til de er lækre og karamelliserede. Hæld dem over på et stykke bagepapir, og lad dem så køle af.
 2. Skær skallen af appelsinerne, og skær dem i skiver.
 3. Rør eddike, honning og olivenolie sammen. Vend rødkål og appelsiner med dressingen. Smag til med salt. Skær granatæblet i kvarter, og vrid kernerne fri af skallen. Kassér de hvide hinder.
 4. Anret rødkålssalat toppet med granatæblekerner og karamelliserede valnødder så det ser lækkert og indbydende ud.

Tips til julemaden

Julen er som bekendt en tid, hvor vi samles med vores venner og familie, og maden er i høj grad et midtpunkt til jul. Når juleaften nærmer sig, så er det rart at have styr på alle elementerne til et fuldendt julebord. Og hvis du ikke skal sammensætte en vegetarisk menu, så må du ikke glemme juleanden. Men hvordan steger man bedst sin andesteg? Vi har samlet 3 tips til at stege den perfekte andesteg herunder.

PRØV OGSÅ: Andesteg: 3 tips til den perfekte andesteg

Lækker opskrift på gammeldags rødkål

Inspiration til andet jule-tilbehør

Du kan sagtens servere både klassisk rødkål og den friske rødkålssalat på samme julebord. Der er en stor sandsynlighed for at den traditionelle købe-rødkål vil stå urørt ved siden af din egen hjemmelavede rødkål, men det er altid en god ide at være på den sikre side. Vi har heldigvis også Louisa Lorangs opskrift på god gammeldags klassisk rødkål, som sagtens kan spises sammen med den friske. Opskriften finder du nedenfor.

PRØV OGSÅ: Rødkål i old-school version 

Server en lækker waldorfsalat med æbler, valnødder og vindruer til din julefrokost med denne opskrift

Skal du planlægge årets julefrokostmenu, passer denne opskrift på rødkålssalat med appelsiner, knas og kærlighed også perfekt til. Men en lækker Waldorfsalat bliver også et populært indslag på julebordet. Få opskriften på Waldorfsalat herunder.

PRØV OGSÅ: Sund julemad: Waldorfsalat 

Få alle julens opskrifter her, både and, flæskesteg, æbler med gele, rødkål og brunede kartofler

Til julemenuen hører både andesteg, flæskesteg, brunede kartofler, æbler med gele, sauce og rødkål i flere former – og selvfølgelig prikken over i’et, en sød og cremet portion risalamande med kirsebærsauce og en smuttet mandel i. Glem ikke at købe en mandelgave! Vi har samlet alle de opskrifter, du skal bruge til julebordet, ét sted, så det er let at bevare overblikket juleaften. Opskrifterne finder du herunder.

PRØV OGSÅ: Klassisk julemiddag - få alle opskrifterne