Denne uges hverdagsopskrifter er gode pastaretter du kan lave på under 30 minutter. Her får du opskriften på spaghetti bolognese
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g spaghetti
2 tynde skiver bacon
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
2 spsk. olivenolie til stegning
2 tsk. tørret oregano
500 g hakket oksekød
2 dåser flåede tomater
1 dl sorte oliven uden sten
3 dl rødvin
½ potte frisk basilikum
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
100 g friskrevet parmesan
½ potte frisk basilikum
Sådan laver du nem og lækker spaghetti bolognese
Skær baconen i fine strimler.
Pil så løg og hvidløg, og hak det fint.
Skræl gulerødderne, og rens bladsellerien. Hak begge dele fint.
Varm olivenolie op i en gryde, og steg baconstrimlerne gyldne sammen med oregano.
Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, og lad det hele simre i 6 minutter.
Tilsæt så oksekød, flåede tomater, oliven og rødvin.
Hak halvdelen af den friske basilikum, og vend det i kødsaucen.
Krydr med salt og peber, og lad så kødsaucen simre knap 1 time under låg. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
Kog spaghetti som det står på pakken og hæld vandet fra.
Servering: Vend ca. halvdelen af parmesanosten i saucen. Anret spaghetti og kødsovs på en tallerken. Pynt med det sidste parmesan og friske basilikumblade.
En rigtig god kødsauce er ikke fastfood. Det gør underværker for smagen at lade saucen, til din spaghetti bolognese, simre i en times tid.