Pasta alla puttanesca
Aftensmad

Nem og lækker: Pasta alla puttanesca

af Emma Martiny 20. januar 2021
Foto: Winnie Methmann
Pasta puttanesca er lidt et sjovt navn, direkte oversat hedder denne ret ”skøgens pasta”, og på trods af – eller netop på grund af – dens simpelhed er den blevet en sand klassiker i det italienske køkken. Her får du opskriften på pasta alla puttanesca
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g sorte oliven uden sten
  • 3 spsk. kapers
  • 5 ansjoser
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 400 g spaghetti
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld kruspersille
  • 1 usprøjtet citron

Opskrift - sådan laver du pasta alla puttanesca 

 
  1. Blend oliven, kapers og ansjoser sammen i en foodprocessor eller minihakker.

  2. Pil og pres hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg hvidløg og chili i olie på en pande.

  3. Tilsæt oliven-blandingen, og lad det stege med i 5 minutter, inden du hælder hakkede tomater på panden.

  4. Lad saucen simre, mens du koger spaghetti efter anvisningen på pakken.

  5. Smag saucen til med salt og peber.

  6. Afdryp spaghettien, og vend den sammen med tomatsaucen på panden.

  SERVERING: Drys spaghettiretten med friskhakket persille og fintrevet citronskal, og servér straks.  

Hvorfor hedder det pasta puttanesca?

Navnet er blevet sporet tilbage til tiden efter 2. verdenskrig — det menes at retten oprindeligt har haft et mere normalt navn – pasta alla marinara, men på et tidspunkt er der blevet fundet på et lidt sjovere navn, som har hængt ved. Hvad betyder puttanesca så? Navnet skulle angiveligt stamme fra de spanske kvarterer i Napoli, og lægge sig op ad de mange bordeller i bydelen. Direkte oversat betyder pasta alla puttanesca nemlig ’skøgens pasta.’

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa - Få opskriften her

Tirsdag: Grøn shakshuka med porrer og linser - Få opskriften her

Torsdag: Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta - Få opskriften her

Fredag: Kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål - Få opskriften her