vegetarisk moussaka opskrift
Aftensmad

Vegetarisk moussaka opskrift

af Beagle Iuel-Brockdorff 6. april 2021
Foto: Bjørn Jakobsen
Dette er en kødfri moussaka med grøntsager i lag med grønne linser. Så du kan roligt bruge denne opskrift på moussaka, når du får en vegetar på besøg.
2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g grønne linser
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 stor tsk smør
  • 1 stor tsk mel
  • Ca. 1½ dl mælk
  • ½-1 rød peber
  • 15 g bløde soltørrede tomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Salt og peber
  • Oregano
  • 1 æggeblomme
  • Revet muskatnød
  • Ca. 1 dl revet parmesanost

Sådan laver du vegetarisk moussaka

  1. Kog linserne i 15 min. i dobbelt vand i forhold til anvisningen på pakken. Hæld i en sigte.

  2. Skær auberginen i skiver, pensl med olie og steg dem gyldenbrune på en pande.

  3. Skær løg og hvidløg i skiver og steg dem også på panden.

  4. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Bag op med mælk og afkøl let.

  5. Læg aubergineskiver, løg og hvidløg, linser, peberfrugtstrimler og soltørrede tomater i lag med hakkede tomater i et ovnfast fad.

  6. Drys med salt, peber og oregano mellem lagene. Afslut med aubergine.

  7. Rør æggeblommen i den lidt afkølede bechamelsauce sammen med lidt salt, peber, muskat og revet ost.

  8. Hæld saucen over auberginerne og sæt fadet med moussaka i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.

  9. Server din vegetariske moussaka straks evt. grøn salat til.

 

Moussaka er en af de bedst kendte græske retter, og traditionelt tilberedes moussaka med lam, men også ofte med hakket oksekød, samt bl.a. aubergine og kartoffel.

Spar i øvrigt på olien, når du steger aubergineskiverne - nøjs med at pensle dem med olie, for de kan suge uanede mængder olie, hvis du bare smider dem på panden.

Vil du gerne lave en mere traditionel græsk moussaka, får du her en opskrift på græsk moussaka med oksekød