Aftensmad

Mørbradgryde med nye grøntsager

af Camilla Zarah Lawes 4. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 18: Ugens torsdagsopskrift er mørbradgryde med nye grøntsager. Få opskriften her

Mørbradgryde med nye grøntsager til 4 personer (35 min)

Få masser af farver på tallerkenen med en velsmagende blanding af thaimad og dansk forårsgrønt. 

DET SKAL DU BRUGE TIL MØRBRADGRYDE

1 svinemørbrad på 600-700 g 1 spsk. solsikkeolie til stegning 1 spsk. rød karrypasta 1 bundt forårsløg 8 nye gulerødder 1 rød peberfrugt 1 dåse kokosmælk (4 dl) 2½ dl bouillon salt og friskkværnet peber evt. 3 spsk. vand + 1 tsk. majsstivelse   MOS MED GULERØDDER OG PERSILLE 4 bagekartofler 8 små gulerødder 1 spsk. olivenolie 6 spsk. hakket persille salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du mørbradgryde med nye grøntsager

  Mørbradgryde: Fjern fedt og sener fra mørbraden, og skær den i mundrette stykker. Steg kødet i en varm gryde med olie og karrypasta. Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Steg grøntsagerne sammen med kødet. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad retten simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand.   Mos med gulerødder og persille: Skræl og skær kartofler og gulerødder i mindre stykker. Kog dem i 20 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra, mos dem med olie, krydr med persille, salt og peber, og servér til mørbradgryden.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme

Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges

Onsdag: Sandwich med bøf og salat

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager