Aftensmad

Mørbradgryde med nye grøntsager

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 18: Ugens torsdagsopskrift er mørbradgryde med nye grøntsager. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 35 min

MØRBRADGRYDE

  • 1 svinemørbrad på 600-700 g
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 bundt forårsløg
  • 8 nye gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk (4 dl)
  • 2½ dl bouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. 3 spsk. vand + 1 tsk. majsstivelse

MOS MED GULERØDDER OG PERSILLE

  • 4 bagekartofler
  • 8 små gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 6 spsk. hakket persille
  • salt og friskkværnet peber

Mørbradgryde: Fjern fedt og sener fra mørbraden, og skær den i mundrette stykker. Steg kødet i en varm gryde med olie og karrypasta. Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Steg grøntsagerne sammen med kødet. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad retten simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand.

 

Mos med gulerødder og persille: Skræl og skær kartofler og gulerødder i mindre stykker. Kog dem i 20 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra, mos dem med olie, krydr med persille, salt og peber, og servér til mørbradgryden.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme

Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges

Onsdag: Sandwich med bøf og salat

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager