

Mørbradgryde med nye grøntsager
MØRBRADGRYDE
- 1 svinemørbrad på 600-700 g
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
- 1 spsk. rød karrypasta
- 1 bundt forårsløg
- 8 nye gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse kokosmælk (4 dl)
- 2½ dl bouillon
- salt og friskkværnet peber
- evt. 3 spsk. vand + 1 tsk. majsstivelse
MOS MED GULERØDDER OG PERSILLE
- 4 bagekartofler
- 8 små gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 6 spsk. hakket persille
- salt og friskkværnet peber
Mørbradgryde: Fjern fedt og sener fra mørbraden, og skær den i mundrette stykker. Steg kødet i en varm gryde med olie og karrypasta. Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Steg grøntsagerne sammen med kødet. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad retten simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand.
Mos med gulerødder og persille: Skræl og skær kartofler og gulerødder i mindre stykker. Kog dem i 20 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra, mos dem med olie, krydr med persille, salt og peber, og servér til mørbradgryden.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme
Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges