Her får du en virkelig nem opskrift på minitærter - med en noget anderledes tærtedej
Det skal du bruge (4 pers)
8 skiver hvidt brød
Ca. 20 g frisk spinat
100 g røget laks
4-6 kogte, kolde kartofler skåret i terninger
8 æg
Havsalt
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 150 grader.
Skær skorperne af brødet, og mas hver enkelt ned i en smurt muffinform. Det er lidt besværligt, og brødet går nemt i stykker. Når det er nede i formen, kan brødet trykkes sammen og lukke evt. huller.
Fordel spinat, kartoffelterninger og laks oven på brødet. Slå et æg ud i hver form - slå det evt. ud i en skål først og fisk forsigtigt blommen op med en ske og læg den i formen.
Hæld derefter hviden forsigtigt over. Så er det lettere at dosere, så æggehviden ikke løber over.
Bag æggetærterne i en varm ovn, til æggehviden er stivnet - det tager 30- 40 min. Server de lune minitærter med et drys havsalt.
Du kan evt. bage tærten som én stor tærte i en brødform foret med brødpapir. Brødet bliver ikke sprødt, men når din tærte er afkølet, kan du forsigtigt skære den i skiver.