Minitærter med æg og røget laks
Aftensmad

Minitærter med æg og røget laks

25. marts 2014Opdateret 15. april
af Sandra Palmquist
Her får du en virkelig nem opskrift på minitærter - med en noget anderledes tærtedej

Det skal du bruge (4 pers)

  • 8 skiver hvidt brød
  • Ca. 20 g frisk spinat
  • 100 g røget laks
  • 4-6 kogte, kolde kartofler skåret i terninger
  • 8 æg
  • Havsalt

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 150 grader.
  2. Skær skorperne af brødet, og mas hver enkelt ned i en smurt muffinform. Det er lidt besværligt, og brødet går nemt i stykker. Når det er nede i formen, kan brødet trykkes sammen og lukke evt. huller.
  3. Fordel spinat, kartoffelterninger og laks oven på brødet. Slå et æg ud i hver form - slå det evt. ud i en skål først og fisk forsigtigt blommen op med en ske og læg den i formen.
  4. Hæld derefter hviden forsigtigt over. Så er det lettere at dosere, så æggehviden ikke løber over.
  5. Bag æggetærterne i en varm ovn, til æggehviden er stivnet - det tager 30- 40 min. Server de lune minitærter med et drys havsalt.
  6. Du kan evt. bage tærten som én stor tærte i en brødform foret med brødpapir. Brødet bliver ikke sprødt, men når din tærte er afkølet, kan du forsigtigt skære den i skiver.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også