Minestronesuppe
Aftensmad

Minestronesuppe

af Emma Martiny 8. august 2022
af Emma Martiny
En klassisk vintersuppe, der gør det nemt at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Her får du opskriften på en nem, lækker minestronesuppe.
4 personer
Tid i alt 35 min

Ingredienser til minestronesuppe:

  • 150 g bacon i et helt stykke
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 løg 
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 squash 
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 3 laurbærblade
  • 150 g suppehorn (pasta)

Til servering:

  • 50 g bacon i et helt stykke
  • Godt brød

Sådan laver du minestronesuppe

  1. Skær bacon i tern, og steg dem i olie  i en gryde, til de er sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.

  2. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg.

  3. Hæld lidt mere olie i gryden, og svits løg og hvidløg sammen med bacon.

  4. Skræl gulerødder, skyl squash, og skær begge dele i små tern. Rens bladselleri, og skær det i tynde skiver.

  5. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem svitse med. Krydr grøntsagerne med timianblade, salt og peber.

  6. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade, og bring gryden i kog.

  7. Læg låg på, og lad suppen simre i 15 minutter.

  8. Tilsæt suppehorn, og kog dem møre.

  9. Smag suppen til.

  10. Skær de sidste 50 g bacon i tern, og steg det sprødt på en tør pande.

  11. Afdryp på fedtsugende papir, og drys den sprøde over suppen.

  12. Servér med lunet brød.

PRØV OGSÅ: Minestronesuppe med kylling og panchetta