Aftensmad

Minestronesuppe

af Camilla Zarah Lawes 8. oktober 2009
Foto: Columbus Leth
Minestronesuppe er en super lækker klassisk suppe til at få varmen på i efterårskulden

Minestronesuppe:

40 g pancetta1 fed hvidløg1 skalotteløg1 stilk bredbladet persille1 stængel blegselleri4 tomater, flåede, udkernede og i terninger2 gulerødder i skiver1 lille aubergine i terninger1-2 courgetter, hakkede3-4 spsk. god olivenolie2 liter vand1 god grøntsagsbouillonterning100 g grønne bønner i halve½ savojkål i tynde strimler100 g frisk båndpasta½ bundt frisk basilikum, hakkethavsalt og friskkværnet peber

Drys og tilbehør til minestronesuppe:

ParmesanSalviebladeBrød

Sådan laver du minestronesuppe:

Hak pancetta, hvidløg, løg, persille og blegselleri, og rist det i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt tomater, gulerødder, aubergine og courgette sammen med resten af olien samt vand og bouillonterning. Krydr med salt og peber. Bring det hele i kog ved stærk varme; skru ned, og lad din minestronesuppe simre i 2 timer. Tilsæt bønner og kål sammen med pastaen, og lad det koge i 5 minutter; rør i din minestronesuppe af og til. Tag suppen fra varmen, rør krydderurter i, smag til, og servér minestronesuppe med friskrevet parmesan og brød.

Prøv også denne lækre opskrift på butter chicken