

Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g kyllingeinderfilet
- skåret i store tern
- 1 spsk. røget paprika
- 1 spsk. tørret oregano
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. koriander
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
- grillspyd af træ
SORT BØNNEMOS
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dåser sorte bønner
- 2 dl hønsebouillon
- saft af ½ limefrugt
- 1 dl rød salsa fra glas
- salt og friskkværnet
- 100 g cheddar
- 3 forårsløg
- ½ bundt radiser
- ½ bundt frisk koriander
TIL SERVERING
- 4 tortillapandekager
- cremefraiche
- 2 limefrugter
1. Læg kødet i en skål. Tilsæt alle krydderierne og olivenolie, og vend rundt, så krydderierne fordeler sig godt. Lad kødet trække, mens du tilbereder dippen.
2. SORT BØNNEMOS: Tænd ovnen på 175°. Hak løg, pres hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde. Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring i kog. Tilsæt limesaft og salsa, og blend til en grov mos med en stavblender. Smag til med salt og peber, og lad mosen simre lidt.
3. Sæt det krydrede kyllingekød på træspyd, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt.
4. SORT BØNNEMOS, FORTSAT: Hæld bønnemosen i et lille ovnfast fad. Riv cheddarosten, og fordel den over mosen. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er gylden og sprød. Pynt med radiser og forårsløg skåret i skiver og frisk koriander.
5. SERVERING: Klip tortillapandekagerne i trekanter, og fordel dem på en bagerist. Bag trekanterne i 3-4 minutter, indtil de er sprøde. Servér med kyllingespyd og bønnemos.
Er du vild med mexicansk, så prøv også den bedste opskrift på hjemmelavet guacamole!
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spaghetti med kødboller i tomatsauce – Få opskriften her
Onsdag: Indisk dahl med tomat og naanbrød – Få opskriften her
Torsdag: Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat – Få opskriften her
Fredag: Fyldte auberginer med lam og pinjekerner – Få opskriften her
