mexicanske picadillos
Aftensmad

Mexicansk picadillo

af Emma Martiny 17. oktober 2019
Foto: Winnie Methmann
Picadillo beskrives nok bedst som mexicansk millionbøf. Oksekød, kartofler og krydderier i én skøn forening, der smager fantastisk med både tacos og ris. Her får du opskriften på mexicansk picadillo.
25 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g kartofler
  • 2 store gulerødder
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl oksebouillon

Til servering:

  • 8 tacoskaller
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 rødløg
 

Opskrift - sådan laver du mexicanske picadillos

1. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød, og brun det. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i små tern. Vend ternene i gryden. Tilsæt chilipulver, koriander, salt og peber, og vend rundt. Lad det hele stege i 5 minutter.   2. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 25 minutter, til kartoflerne er møre.   3. Servering: Lun tacoskallerne. Pluk koriander. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Fyld piccadillo i tacoskallerne, og top med koriander og rødløg.     Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tigerrejer med nudler i peanutbuttersauce - Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med peberfrugt-caprese - Få opskriften her

Onsdag: Fladbrødspizza med feta og æg - Få opskriften her

Fredag: Saltimbocca og lun bønnesalat med svampe - Få opskriften her

 

Læs også