Aftensmad

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter

af Helle Rosenkrantz 23. juni 2014
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter til 4 personer

De hele kikærter giver frikadellerne en dejlig grov struktur

INGREDIENSER 600 g hakket oksekød 1 dåse kikærter 1 tsk. spidskommen 1 spsk. tomatpuré 1 æg salt og friskkværnet peber 2 spsk. frisk mynte olie til stegning   TABOULEH 250 g bulgur 1 rødløg 200 g tomater 1 agurk 1 bundt bredbladet persille saft af 1 citron 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 100 g feta 1 bundt frisk mynte  

Opskrift - sådan laver du mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter

  1. Rør oksekød, afdryppede kik ærter, spidskommen, tomatpuré og æg sammen til en ensartet fars. Krydr med salt og peber, og rør finthakket mynte i. Form farsen til aflange frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Stik evt. træspyd igennem frikadellerne, når de er stegt.   2. Tabouleh: Kog bulgur efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, og afkøl med rindende koldt vand i en sigte. Skær løg, tomater og agurk i små tern, og vend dem sammen med den kogte bulgur. Skyl persillen, og hak den fint.   3. Rør persille, citronsaft og olivenolie i bulgursalaten. Krydr med salt og peber. Drys smuldret feta over salaten, og pynt rundhåndet med mynteblade.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Indiske lammefrikadeller med spinat og raita - Få opskriften her

Vietnamesiske kyllingefrikadeller - Få opskriften her

Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa - Få opskriften her

Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti - Få opskriften her