Opskrift på Medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat
Aftensmad

Medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat

af Emma Martiny 12. december 2019
Foto: Winnie Methmann
Lav nemme og lynhurtige frikadeller af medisterfars, som blot skal steges på panden. Her får du opskriften på medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat.
30 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g medisterpølse
  • 2 spsk. smør til stegning

Lun kartoffelsalat:

  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl æblecidereddike
  • Salt og peber
  • 1 spsk. Sukker
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • 25 g smør
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift – sådan laver du medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat:Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem køle lidt af, og pil skrællen af. Skær kartoflerne i grove tern. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Bring det i kog i en gryde sammen med bouillon, eddike, salt og peber. Lad gryden simre i 5 minutter, til løgene er helt møre. Tilsæt sukker, sennep og smør, og rør rundt. Vend kartoffeltern i gryden. Hold kartoflerne lune, mens du steger medisterfrikadellerne.

Smelt smør på en pande, og pres små frikadeller ud på panden fra medisterpølsen. Steg dem gyldne på alle sider. Servér med kartoffelsalat drysset med persille.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krebinetter med bagte søde kartofler – få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med waldorfsalat – få opskriften her

Onsdag: Pasta med grønkålspesto og grønkålschips – få opskriften her

Fredag: Kålsalat med appelsinglaseret andebryst – få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter