madplan
Aftensmad

Mac and cheese med spinat og broccoli

af Camilla Biesbjerg Markussen 10. oktober 2019
Foto: Columbus Leth
Pasta, sauce og ost i én og samme ret er hyggemad på højt plan. Her får du opskriften på mac and cheese med spinat og broccoli.
Tid: 30 minutter Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 300 g pasta (f.eks. makaroni eller suppehorn) 200 g broccoli 1 løg 20 g smør 2 spsk. hvedemel 5 dl sødmælk 125 g frisk babyspinat 120 g revet mozzarella Salt og peber 30 g rasp   Tilbehør: 125 g blandet grøn salat (f.eks. french mix) 3 spsk. olivenolie 1 spsk. eddike (f.eks. æbleeddike) ½ tsk. dijonsennep ½ tsk. flydende honning Salt og peber  
   

Opskrift - sådan laver du mac and cheese med spinat og broccoli

1. Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand efter pakkens anvisning. 2. Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Lad broccolibuketterne koge sammen med pastaen de sidste 2 minutter af pastaens kogetid. Sigt vandet fra, og lad pasta og broccoli dryppe godt af. 3. Pil løget, og hak det fint. Smelt smørret i en gryde, og steg løget i 5 minutter. Tilsæt hvedemel, og steg videre i 2-3 minutter under omrøring, til melet bliver let gyldent og dufter. Tilsæt sødmælk lidt ad gangen under konstant piskning, og kog saucen i nogle minutter, til den tykner. 4. Skyl spinat, og rør spinat og halvdelen af osten i saucen, til osten smelter. Smag saucen til med salt og peber. 5. Tænd ovnen på 200°. Vend pasta og broccoli sammen med saucen, og hæld blandingen i et ovnfad. Bland rasp og resten af osten sammen, og drys det over retten. Bag retten i ovnen i 20-25 minutter, til overfladen er gylden, og saucen bobler. 6. Tilbehør: Skyl og tør salaten. Pisk de resterende ingredienser sammen til en dressing. Vend dressingen sammen med salaten, og servér den til pastaretten.     Få indkøbslisten til hele ugen her     UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Stegt laks med frisk pasta og porrer i citronfløde - Få opskriften her

Onsdag: Kylling og grøntsager i grøn karry - Få opskriften her

Torsdag: Quiche med løg, fennikel og bacon - Få opskriften her

Fredag: Millionbøf med kartoffel-broccoli-mos og rødbeder - Få opskriften her