Aftensmad

Lystfiskerens morgenmad

af Ida Davidsen 2. april 2012
Her får du opskriften på et lækkert stykke smørrebrød, og Ida Davidsens skønne kryddermayonnaise

Ingredienser1 rødbedeOlieSaltKryddermayonnaise - se opskriften nederstRødløgSort Cavi-Art eller lign. »rogn«1 skive rugbrødMulte el. anden hvid fisk, dampet i hvidvinPurløg

FremgangsmådeSkræl og skær rødbeden i julienne. Frittér strimlerne sprøde lidt ad gangen i hed olie. Dryp af, læg på køkkenrulle og drys med salt.Rør mayonnaisen med finthakket rødløg og lidt Cavi-Art. 

Anret fisken, så den dækker brødet. Læg en bræmme med rødløgsmayonnaise i midten, top med rødbedefritter og drys lidt fintskåret purløg over. 

Flere opskrifter

Får du gæster?

Find skønne menuer HER

Sund mad

Find lækre og sunde opskrifter HER

Sød tand?

Find lækre desserter HER

Ida Davidsens kryddermayonnaise 

IngredienserPasteuriserede æggeblommerSaltPeberEddikeOlieHP sauceWorchestershiresauceStærk dijonsennepFlydende Maggi-krydderiCitronsaftCreme fraiche 18%.

FremgangsmådePisk 2 pasteuriserede æggeblommer og 1 tsk salt tykt: Tilsæt 1 spsk eddike. Hæld ½ liter olie i lidt ad gangen (pas på, den ikke skiller, og hvis den gør, kan du tilsætte et lille glas koldt vand).

Smag til med 1 tsk HP sauce, 1 tsk worchestershiresauce, 1 tsk stærk dijonsennep, 1 tsk flydende Maggi-krydderi, 1 tsk citronsaft, salt, peber og tilsæt til sidst 2 spsk creme fraiche 18%.