Løgtærte med grønne bønner
Aftensmad

Løgtærte med grønne bønner

9. august 2010Opdateret 15. april
af Louisa Lorang
Ugens onsdagsopskrift er løgtærte med grønne bønner. Få opskriften her

Det skal du bruge

  • 3 løg i tynde skiver
  • 3 rødløg i tynde skiver
  • 6 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 spsk. smør
  • lidt olie til stegning
  • 2 spsk. frisk, plukket timian
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg, pisket

ENDVIDERE

  • 200 g grønne bønner
  • lidt olivenolie
  • ½ bundt basilikum, hakket

TILBEHØR

  • 100 g blandet salat
  • lidt olie og eddike
  • groft brød

Fremgangsmåde

  1. Sautér løg, rødløg og hvidløg i smør og olie.
  2. Kom timian på, og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, til løgene er møre.
  3. Krydr med salt og peber, og fyld løgene i to små smurte tærtefade eller et stort.
  4. Tryk butterdejen ud i to cirkler, lidt større end tærtefadene. Brug en udstikker, eller skær den ud med en kniv (mål evt. med en tallerken).
  5. Læg butterdejen over tærterne, og tryk den ned i siderne.
  6. Pensl med pisket æg, og bag dem ved 190° i 30-40 minutter, eller til de er gyldne.
  7. Nip enderne af bønnerne, og damp dem i saltet vand i 3-5 minutter.
  8. Hæld vandet fra, og vend de varme bønner med lidt olie og masser af hakket basilikum.
  9. Servér løgtærter med bønner, salat og groft brød.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også