Her er en rigtig madtærte med en fin mild og sød løgsmag. Spis den alene med en blandet salat og lidt sprødstegt skinke eller bacon til, eller brug den som tilbehør til et stykke stegt kød. Kan spises lun eller kold
DEJ
90 g koldt smør
100 g hvedemel
45 g groft speltmel
1 tsk. salt
2 spsk. cremefraiche 9 % eller 18 %
FYLD
2-3 gule løg
2-3 rødløg
2 spsk. olie
salt og kværnet peber
3 æg
1½ dl cremefraiche 9 % eller 18 %
1½ dl mælk (sød- eller let-)
1 fed hvidløg, presset
2 tsk. dijonsennep
2 spsk. revet cheddarost
PYNT
1 bdt. purløg, snittet
Fremgangsmåde
Skær smørret i små terninger, og smuldr dem i mel og salt. Saml hurtigt dejen med cremefraiche. Stil den koldt i ½-1 time.
Pil løgene; halvér dem, og skær dem i tynde skiver.
Svits dem i olie ved middel varme i 15-20 minutter, til de er helt bløde, men endelig ikke brune!
Krydr godt med salt og peber.
Pisk æg, cremefraiche, mælk, hvidløg og sennep sammen med en gaffel.
Rul dejen ud på et melstrøet bord. Kom den i en godt smurt tærteform, gerne med løs bund, eller en silikoneform.
Prik den, og forbag den evt. i 10 minutter ved 200°.
Drys bunden med ost; kom løgene oven på, og hæld æggemassen hen over.
Løft i massen med en gaffel, så den fordeles godt.
Bag tærten færdig ved 200° i ca. 40 minutter. Fyldet skal føles fast, og kanten skal slippe formen.
Lad den køle af, inden den forsigtigt tages ud af formen (kan evt. vendes over på et grydelåg). Kan lunes i ovnen.