

Lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts
DET SKAL DU BRUGE
- 600 g skært
- lammekød
- 2 løg
- ½ frisk rød chili
- 2 spsk. sojasauce
- 1 spsk. karry
- 5 spsk. kokosmælk
- 1 spsk. fiskesauce
- 8 bambusspyd
BLOMKÅLSSALAT
- 1 blomkål
- 75 g rucola
- 2 spsk. citronsaft
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- 1 dl saltede peanuts
- 10 tørrede abrikoser
MYNTEDIP
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 fed hvidløg
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- godt brød
Opskrift - sådan laver du lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts
1. Skær lammekødet i tern. Pil løgene, og skær dem i skiver. Rens chilien. Blend løg og chili med sojasauce, karry, kokosmælk og fiskesauce til en marinade. Hæld marinaden i en frysepose sammen med lammekødet, og massér marinaden ind i kødet. Lad det trække i køleskabet i mindst 30 minutter, men gerne natten over.
2. MYNTEDIP: Hak mynten fint, og pres hvidløget. Rør det i yoghurten, og smag til med salt og peber.
3. BLOMKÅLSSALAT: Skyl blomkålen, del den i små buketter, og snit buketterne i tynde skiver. Bland med skyllet rucola i en skål. Ryst eller pisk citronsaft, olivenolie, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og vend det i skålen. Top med peanuts og abrikoser skåret i tynde skiver.
4. Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gennemstegte. Spyddene er også gode på grillen. Servér med salat, dip og brød.


Jordskokkesuppe med bacon-bønne-drys
