Der bliver ikke så meget at lave sauce af, når du steger de små stykker lam. Men denne sødlige chutney-sky kan du lave, mens kødet steger, og vende stegeskyen i til sidst. Smagen er intens og både sød og syrlig
30 min2 personer
Tid i alt 50 min
Det skal du bruge
1 stor lammeculotte el. 2 små
salt og knust peber
1 spsk. olie
Chutneysky
1 mellemstort rødløg i terninger/tynde både
1 lille fed hvidløg, finthakket
6 tørrede abrikoser i små terninger
1 lille kvist rosmarin el. timian, hakket
2 spsk. mangochutney
1 dl vand/bouillon
1 dl tør hvidvin
1 spsk. gastrik (f.eks. Meyers) el. lidt balsamico
1 radicchio i lange tynde strimler
Tilbehør
400-500 g små kartofler med skræl
olie
citronsaft
peber
Opskrift - Sådan laver du lammeculotte med chutney og stegt radicchio
Brun culotten godt på alle sider. Krydr med salt og peber, og læg den i et lille ovnfast fad. Steg den ved 190° i 16-25 minutter efter størrelse. Tag den ud, og dæk den med folie.
Sæt halve kartofler vendt med olie, citronsaft og peber ind samtidig. De skal stege i ca. ½ time.
Svits løg og hvidløg i en dyb pande eller bred gryde. Kom abrikoser og krydderurter i, og lad det stege i et par minutter.
Kom chutney, vand/bouillon og vin i, og lad det simre helt stille uden låg.
Hæld skyen fra lammeculotten i til sidst, og smag til med gastrik eller lidt balsamico.
Pil bladene af salaten, og skær dem i 3-4 lange strimler. Lynsteg dem på panden, til de lige krøller sammen.
Skær kødet i skiver, og anret på en bund af chutneysky med salat og kartofler omkring.
Tip: I stedet for den stegte, bitre, røde salat kan du bruge julesalat eller en frisk grøn salat med lidt bitre blade imellem. Gastrik er en tyk, indkogt eddike-sukker-masse, som fås i mange supermarkeder.
Er du på udkig efter flere lækre opskrifter med lam? Så se med herunder