Aftensmad

Lam i citron og sennep stegt på kartofler

af Marie Melchior 24. april 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 17: Ugens torsdagsopskrift er lam i citron og sennep stegt på kartofler. Få opskriften her

Lam i citron og sennep stegt på kartofler til 4 personer

Kartofler og gulerødder bliver møre og saftige af at ligge under lammekødet, og du har hele retten samlet i én bradepande.   Tid: 30 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 4 små lammeculotter 500 g kartofler 4 gulerødder   SENNEPSMARINADE 1 usprøjtet citron 4 spsk. dijonsennep 1 bundt frisk estragon 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   TILBEHØR evt. en blandet grøn salat  

Opskrift - sådan laver du lam i citron og sennep stegt på kartofler

  1. Sennepsmarinade: Skær citronen i både, pres saften fra dem ned i en skål, og gem de pressede citronbåde. Rør sennep sammen med citronsaften. Hak estragonbladene fint. Rør estragon, olivenolie, salt og peber i sennepsmarinaden.   2. Skær fedt og sener fra lammeculotterne med en skarp kniv. Læg culotterne i en frysepose, hæld sennepsmarinaden ved, og ryst posen, så kødet bliver smurt godt ind. Lad kødet marinere på køkkenbordet i posen, mens du klargør grøntsagerne. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skræl gulerødderne. Skær kartoflerne i kvarter, skær gulerødderne i stave, og fordel dem i et jævnt lag i en bradepande. Læg de marinerede lammeculotter ovenpå. Sæt de pressede citronbåde ned her og der. Steg retten i ovnen i ca. 40 minutter. Skær kødet i skiver lige før servering. Servér evt. grøn salat til.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pasta med pærer og valnøddepesto – Få opskriften her

Tirsdag: Bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød – Få opskriften her

Onsdag: Spicy kødboller med rispilaf – Få opskriften her

Fredag: Krydret laks med tabbouleh – Få opskriften her