laksetærte
Aftensmad

Laksetærte med broccoli

26. september 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er laksetærte med broccoli. Få opskriften her

Laksetærte til 2 personer:

100 g rugmel100 g fint hvedemel1-2 tsk. salt125 g koldt smørlidt koldt vandsmør til formen 

Endvidere til laksetærte:

3 fed hvidløg i tynde skiver1 stort løg i bådelidt olie til stegning2 æg2 dl drænet yoghurt 10 %½ dl mælk50 g revet parmesansalt og peber400 g broccoli i mindre buketter250 g laks uden skind og ben 

Tilbehør til laksetærte:

100 g blandet salatolie og eddike 

Prøv også denne laksetærte med to slags laks

 

Laksetærte - sådan gør du:

1. Bland rug- og hvedemel sammen med salt. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Smuldr det hele sammen, og saml massen med lidt koldt vand, 1-2 spsk. Tryk dejen, til din laksetærte, ud i en ca. 28 cm stor smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag bunden til laksetærten i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 190°.

2. Sautér imens hvidløg og løg i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.

3. Pisk æg, yoghurt og mælk sammen. Kom parmesanen i, og krydr med salt og peber.

4. Skær laksen i 8 stykker, og fordel løg, broccolibuketter og laks på tærtebunden; hæld æggemassen over.

5. Bag laksetærten i den 190° varme ovn i ca. 30 minutter, eller til den er gylden og gennembagt. Servér straks din laksetærte med salat til.