Ugens torsdagsopskrift er laksetærte med broccoli. Få opskriften her
Ingredienser
100 g rugmel
100 g fint hvedemel
1-2 tsk. salt
125 g koldt smør
lidt koldt vand
smør til formen
Endvidere
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 stort løg i både
lidt olie til stegning
2 æg
2 dl drænet yoghurt 10 %
½ dl mælk
50 g revet parmesan
salt og peber
400 g broccoli i mindre buketter
250 g laks uden skind og ben
Tilbehør
100 g blandet salat
olie og eddike
Fremgangsmåde
Bland rug- og hvedemel sammen med salt. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Smuldr det hele sammen, og saml massen med lidt koldt vand, 1-2 spsk. Tryk dejen, til din laksetærte, ud i en ca. 28 cm stor smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag bunden til laksetærten i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 190°.
Sautér imens hvidløg og løg i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
Pisk æg, yoghurt og mælk sammen. Kom parmesanen i, og krydr med salt og peber.
Skær laksen i 8 stykker, og fordel løg, broccolibuketter og laks på tærtebunden; hæld æggemassen over
Bag laksetærten i den 190° varme ovn i ca. 30 minutter, eller til den er gylden og gennembagt. Servér straks din laksetærte med salat til.