Laksesalat med gulerødder og brombær
Aftensmad

Laksesalat med gulerødder og brombær

af Emma Martiny 4. oktober 2018
Foto: Winnie Methmann
Skønhed og smag går hånd i hånd, når sensommerbær og honningdressing pryder en sund og farverig salat. Her får du opskriften på laksesalat med gulerødder og brombær
35 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 stykker varmrøget laks
  • 1 bakke blandet salat
  • 125 g brombær

BAGTE GULERØDDER

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. birkes
  • salt

HONNINGDRESSING

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 brød

Opskrift - sådan laver du laksesalat med gulerødder og brombær 

 

1. BAGTE GULERØDDER: Tænd ovnen på 180°. Skrub eller skræl gulerødder, og skær dem i halve eller kvarter på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, birkes og salt. Bag gulerødderne i ovnen i 35 minutter, til de er let gyldne.   2. HONNINGDRESSING: Rør alle ingredienserne sammen.   3. Skyl og tør salaten; vend den sammen med honningdressingen, og fordel den på et fad. Fordel varmrøget laks, bagte gulerødder og skyllede brombær over, og servér med brød til.   TIP: Salaten kan også laves uden laks og serveres som tilbehør til alt, fra kylling til falafler.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingelår med ristet italiensk kartoffelsalat – Få opskriften her

Onsdag: Grøntsagscurry med sorte ris – Få opskriften her

Torsdag: Æggekage med ristet rødbede og gedeost – Få opskriften her

Fredag: Fyldt butternut med tabbouleh og kalvekebab – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter