laksefrikadeller
Aftensmad

Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade

10. november 2016
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade

Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 600 g fersk laks uden skind 1 tsk. salt 3 æg ½ dl mælk salt og friskkværnet peber olie til stegning   GROV KARTOFFELMOS 400 g kartofler 400 g knoldselleri 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 1 bundt dild   RÅKOST 6 gulerødder ½ bundt bredbladet persille saft af 1 usprøjtet citron 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   REMOULADE 4 spsk. pickles 3 spsk. mayonnaise 1 dl cremefraiche 9 % 2 gulerødder 1 bundt purløg   PRØV OGSÅ: Skift laksefrikadeller ud med disse lækre sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa

 

Opskrift - sådan laver du laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade 

  1. GROV KARTOFFELMOS: Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og damp kartofler og selleri tørre. Mos dem til en grov puré. Smag til med olivenolie, salt og peber. Vend hakket dild i.   2. Skær laks i mindre stykker, og læg dem i en foodprocessor. Tilsæt salt, og blend kortvarigt til en jævn fars. Tilsæt 1 æg ad gangen og herefter mælk, salt og peber, mens maskinen kører. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side.   3. REMOULADE: Hak pickles. Rør mayonnaise, cremefraiche og pickles sammen. Skræl gulerødder, skær dem i bittesmå tern, og rør dem i remouladen sammen med finthakket purløg.   4. RÅKOST: Skræl gulerødder, og riv dem groft på et rivejern eller mandolinjern. Skyl persillen, og hak den fint. Bland revet gulerod og persille med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber.   5. Servér laksefrikadellerne med remoulade, råkost og kartoffelmos.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Boller i karry med grønkål og æble - Få opskriften her

Tirsdag: Sellerisuppe med bacon og frisk topping - Få opskriften her

Onsdag: Cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål - Få opskriften her

Fredag: Rør selv-tatar med rodfrugtfritter og salat - Få opskriften her