Mad
9. august 2018

Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing

Fiskefrikadeller med laks og med cremet mynte-feta-dressing smager altid af mere! Og så er der lækker mad på bordet på bare en halv time. Her får du opskriften på laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing
Af: Emma Martiny
Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing

Foto: Winnie Methmann

Fiskefrikadeller med laks og med cremet mynte-feta-dressing smager altid af mere! Og så er der lækker mad på bordet på bare en halv time. Her får du opskriften på laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g laksefilet
  • 3 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 3 forårsløg
  • smør til stegning

SYLTEDE RØDLØG

  • 1 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike

QUINOASALAT

  • 4 dl quinoa
  • 1 agurk
  • 2 modne avocadoer
  • 50 g feldsalat
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

FETADRESSING MED MYNTE

  • 1 håndfuld mynte
  • 200 g blød feta
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • friskkværnet peber
Annonce

Opskrift - sådan laver du laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing

  1. Fjern skindet fra laksen, og hak kødet fint, men kortvarigt i en kødhakker eller foodprocessor. Tilsæt havregryn, æg, salt og peber, og kør igen. Rens forårsløg, skær dem i tynde skiver, og rør dem i fiskefarsen. Sæt farsen på køl.
  2. SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i meget tynde både. Læg i en lille skål, hæld eddike over, og lad det stå indtil servering.
  3. QUINOASALAT: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skyl og skræl agurken fra top til bund med en kartoffelskræller, så du får lange bånd. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl feldsalat, og bland den med quinoa, agurk og avocadoskiver på et fad. Dryp olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber.
  4. FETADRESSING MED MYNTE: Kør mynte, feta, yoghurt og olie sammen i en blender. Smag til med citronsaft og peber.
  5. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive gyldne, før du vender dem. Dryp fetadressingen over quinoasalaten, top med syltede rødløg, og servér salaten til de lune fiskefrikadeller.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.