Laksefad med rodfrugter
Aftensmad

Laksefad med rodfrugter

af Emma Martiny 14. februar 2019
Foto: Winnie Methmann
Orker du heller ikke at vaske op? Så lav aftensmaden i et stort fad, så der ikke er ret meget opvask bagefter. Her får du opskriften på laksefad med rodfrugter
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg rødbeder eller andre rodfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 800 g fersk lakseside
  • 2 usprøjtede citroner
  • 150 g feta
  • 50 g mandler
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 150 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du laksefad med rodfrugter 

 

Tænd ovnen på 200°. Skræl eller skrub rodfrugterne. Skær dem i mundrette tern. Fordel ternene i et ovnfast fad, og vend dem med halvdelen af olien, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til ternene er møre. Læg herefter laksesiden oven på rodfrugtternene. Dryp resten af olien over laksen, og krydr med salt og peber. Skær citronerne i tynde skiver, og fordel dem over laksen. Smuldr feta over fadet, og drys med mandler. Sæt dernæst fadet i ovnen i yderligere 15-20 minutter, til laksen er gennemstegt. Pynt med mynte, og servér med grøn salat.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Pitabrød med edamame-falafler og haydari - Få opskriften her

Onsdag: Fyldte kartofler med æg og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Kylling i rød peanut-curry - Få opskriften her

Fredag: Aubergineruller med bolognese - Få opskriften her