Laks i fad
Mad

Laks i fad med porre, kapers og små kartofler

9. april 2020
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Line Falck
Fyld et fad med laks, grøntsager og mascarpone, der tilsammen giver en lækker og smagfuld sauce.
20 t og 0 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 porrer
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 150 g mascarpone
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • 4 stykker laksefilet uden skind
  • ½ usprøjtet citron
  • 30 g kapers

Tilbehør:

  • 800 g små kartofler

Opskrift - sådan laver du laks i fad med porrer, kapers og små kartofler

  1. Tænd ovnen på 200°. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden.
  2. Steg porrerne i smør på en pande i 2-3 minutter. Tilsæt mascarpone og mælk, og rør det ud i porrerne sammen med halvdelen af dilden. Krydr med salt og peber.
  3. Fordel den cremede porreblanding i bunden af et smurt ovnfad, og læg laksestykkerne ovenpå. Dryp med citronsaft, og drys fintrevet citronskal og kapers over laksen.
  4. Bag retten i ovnen i 20 minutter, til laksen er gennemstegt.
  5. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  6. Servering: Tag fadet med laksestykkerne ud af ovnen, og drys resten af den hakkede dild over. Servér retten direkte fra fadet med kogte kartofler som tilbehør.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også