Aftensmad

Ladyfingers med figner, valnødder og blå ost

af Madredaktionen 28. marts 2022
Den stærke, krydrede ost går fint i spænd med søde ingredienser som en anderledes dessertanretning. Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas
6 personer

INGREDIENSER

  • 30 g valnødder
  • 18 ladyfingers
  • 175 g danablu (fra Castello)
  • 6 friske figner
  • 3 spsk. sirup
  • friskkværnet peber
  • evt. lidt frisk mynte

Opskrift - sådan laver du ladyfingers med figner, valnødder og blå ost 

 

Rist valnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Afkøl på en tallerken. Fordel de 18 ladyfingers på 6 tallerkener. Top med små skiver af danablu. Skær fignerne i både, og læg dem oven på osten. Pynt med de ristede valnødder, dryp med sirup, og kværn lidt peber henover. Pynt evt. anretningen med friske mynteblade.

 

Tip: Rør evt. den blå ost op med mascarpone og lidt sirup. Så får du en blødere og mindre skarp ostecreme.

Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter

Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks – få opskriften her

Crostini med artiskoktapenade – få opskriften her

Små kalveleverpostejer med portvin – få opskriften her

Braiseret julesalat med svesker – få opskriften her

Lammefrikadeller med syltede tyttebær – få opskriften her

Andre lækre opskrifter