kyllingelår
Aftensmad

Kyllingelår og spaghetti med ricotta

af Emma Martiny 3. juni 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Denne cremede ret tager kun en halv time, fra du går i gang, til maden står på bordet. Her får du opskriften på kyllingelår og spaghetti med ricotta
35 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

Det skal du bruge

  • 4 hele kyllingelår (med overlår)
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 store gulerødder
  • 400 g spaghetti
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian 
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 250 g ricotta
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron
  • 1 dl friskrevet parmesan

Sådan laver du kyllingelår og spaghetti med ricotta

  1. Tænd ovnen på 200°.

  2. Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.

  3. Skyl og skræl gulerødderne. Lav tynde bånd af dem med en kartoffelskræller. Læg dem i isvand, og stil dem til side.

  4. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.

  5. Pil og pres hvidløgene. Hak timian fint. Steg hvidløg og timian i olie i en dyb pande.

  6. Tilsæt ricotta, citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan, og rør godt.

  7. Smag til med salt og peber, og vend spaghettien i saucen.

  8. Hæld isvandet fra gulerodsbåndene, og vend dem i spaghettien.

  9. Drys med parmesan og timian, og servér med kyllingen.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Mexicansk vegetarburger – Få opskriften her

Onsdag: Risotto med pastinakker og hasselnødder – Få opskriften her

Torsdag: Laks med appelsin og fennikelsalat – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med helbagt knoldselleri – Få opskriften her