Kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme
Mad

Kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme

15. november 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Sprøde kyllingelår og en fyldig salat med sødmefuldt græskar og ricotta gør din torsdag til en lørdag. Her får du opskriften på kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele kyllingelår
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

RISTET BUTTERNUTSQUASH

  • 1 butternutsquash (græskar)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g hasselnøddekerner

RICOTTACREME

  • 250 g ricotta
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • saft af ½ citron
  • 1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme

1. RISTET BUTTERNUTSQUASH: Tænd ovnen på 175° varmluft. Halvér butternutsquashen på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i grove tern (behold bare skallen på), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med presset hvidløg, olie, honning, salt og peber, og bag dem i 30-40 minutter, til ternene er møre og sprøde i kanterne. 2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag dem i 30 minutter på en anden ovnrist end den med butternutsquashen, til kyllingeskindet er sprødt, og kødet er gennemstegt. 3. RICOTTACREME: Pisk ricotta sammen med fintrevet citronskal, olie, salt og peber, til det får en luftig, cremet konsistens. 4. RISTET BUTTERNUTSQUASH, FORTSAT: Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 7 minutter, til skallerne løsner sig. Gnid nødderne mod hinanden i et rent viskestykke, så det meste af skallerne fjernes. Hak hasselnødderne groft. 5. SERVERING: Smør ricottacreme på et salatfad, og anret ristet butternutsquash herpå. Pres citronsaft over, og drys med ristede hasselnødder og mynteblade. Servér som tilbehør til kyllingelårene. TIP: Udskift evt. ricottacreme med smuldret feta. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også