Aftensmad

Kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager

af Camilla Zarah Lawes 18. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 20: Ugens fredagsopskrift er kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager. Få opskriften her

Kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager til 4 personer

Med hakket kylling i stedet for det sædvanlige kalve- og flæskekød bliver krebinetterne lidt mindre tunge. 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 6 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kyllingekød salt 3 forårsløg 1 dl rasp, gerne pankorasp olie + smør til stegning   STUVEDE GRØNTSAGER 200 g gulerødder 2½ dl kalvebouillon 20 g smør 1 spsk. hvedemel 3 dl letmælk ½ spidskål 200 g grønne bønner 300 g friske grønner  ærter i bælg salt og friskkværnet peber   RUGBRØDSCHIPS 8 meget tynde skiver rugbrød 1 spsk. olivenolie salt   TILBEHØR 700 g kartofler   TIL SERVERING ½ bundt dild 1 bakke ærteskud  

Opskrift - sådan laver du kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager

  1. Rør kødet med salt. Rens forårsløg, snit dem fint, og rør dem i kødet. Form kødet til 4 krebinetter, og vend dem i rasp. Steg dem i olie og smør på en pande i 4 minutter på hver side ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg krebinetterne færdige ved svag varme.   2. Stuvede grøntsager: Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kog dem i bouillon i 5 minutter. Smelt smørret, og rør det sammen med mel til en melbolle. Rør melbollen i gulerødderne, og justér tykkelsen med mælk. Lad saucen småkoge, så den tykner. Snit kålen i 1 cm tykke skiver, og kog dem med i saucen i 3 minutter. Nip bønnerne, og skær dem i halve. Bælg ærterne, rør dem i saucen, og lad dem koge i 1 minut. Smag til med salt og peber.   3. Rugbrødschips: Skær rugbrødskiverne i kvarter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen ved 200° i 6 minutter.   4. Tilbehør: Kog kartoflerne i letsaltet vand, og pil dem.   5. Servering: Servér krebinetterne med kartofler, stuvede grøntsager og rugbrødschips. Pynt med dild og ærteskud.   TIP: Pankorasp er lidt grovere end almindelig rasp og giver en ekstra sprød panering   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce – Få opskriften her

Lynstegt kylling med grøntsager og mangosalat – Få opskriften her

Stegt rødspætte med aspargessalat og krydderurtemayo – Få opskriften her

Hakkebøffer og spidskålssalat med radiser – Få opskriften her