https://imgix.femina.dk/media/article/1520-madplan-5.png
Mad

Kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager

7. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Pift madplanen op med sunde og smagfulde kyllingekrebinetter, serveres med stuvede grøntsager. Få opskriften her
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket kyllingekød
  • salt
  • 3 forårsløg
  • 1 dl rasp, gerne pankorasp
  • olie + smør til stegning

STUVEDE GRØNTSAGER

  • 200 g gulerødder
  • 2½ dl kalvebouillon
  • 20 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 3 dl letmælk
  • ½ spidskål
  • 200 g grønne bønner
  • 300 g friske grønner 
  • ærter i bælg
  • salt og friskkværnet peber

RUGBRØDSCHIPS

  • 8 meget tynde skiver rugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

TILBEHØR OG SERVERING

  • 700 g kartofler
  • ½ bundt dild
  • 1 bakke ærteskud

Kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager

  1. Rør kødet med salt. Rens forårsløg, snit dem fint, og rør dem i kødet. Form kødet til 4 krebinetter, og vend dem i rasp. Steg dem i olie og smør på en pande i 4 minutter på hver side ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg krebinetterne færdige ved svag varme.
  2. Stuvede grøntsager: Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kog dem i bouillon i 5 minutter. Smelt smørret, og rør det sammen med mel til en melbolle. Rør melbollen i gulerødderne, og justér tykkelsen med mælk. Lad saucen småkoge, så den tykner. Snit kålen i 1 cm tykke skiver, og kog dem med i saucen i 3 minutter. Nip bønnerne, og skær dem i halve. Bælg ærterne, rør dem i saucen, og lad dem koge i 1 minut. Smag til med salt og peber.
  3. Rugbrødschips: Skær rugbrødsskiverne i kvarter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen ved 200° i 6 minutter.
  4. Tilbehør: Kog kartoflerne i letsaltet vand, og pil dem.
  5. Servering: Servér krebinetterne med kartofler, stuvede grøntsager og rugbrødschips. Pynt med dild og ærteskud.

TIP: Pankorasp er lidt grovere end almindelig rasp og giver en ekstra sprød panering.

Læs også