

Kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g hakket kyllingekød
- salt
- 3 forårsløg
- 1 dl rasp, gerne pankorasp
- olie + smør til stegning
STUVEDE GRØNTSAGER
- 200 g gulerødder
- 2½ dl kalvebouillon
- 20 g smør
- 1 spsk. hvedemel
- 3 dl letmælk
- ½ spidskål
- 200 g grønne bønner
- 300 g friske grønner
- ærter i bælg
- salt og friskkværnet peber
RUGBRØDSCHIPS
- 8 meget tynde skiver rugbrød
- 1 spsk. olivenolie
- salt
TILBEHØR OG SERVERING
- 700 g kartofler
- ½ bundt dild
- 1 bakke ærteskud
Opskrift - sådan laver du kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager
1. Rør kødet med salt. Rens forårsløg, snit dem fint, og rør dem i kødet. Form kødet til 4 krebinetter, og vend dem i rasp. Steg dem i olie og smør på en pande i 4 minutter på hver side ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg krebinetterne færdige ved svag varme.
2. Stuvede grøntsager: Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kog dem i bouillon i 5 minutter. Smelt smørret, og rør det sammen med mel til en melbolle. Rør melbollen i gulerødderne, og justér tykkelsen med mælk. Lad saucen småkoge, så den tykner. Snit kålen i 1 cm tykke skiver, og kog dem med i saucen i 3 minutter. Nip bønnerne, og skær dem i halve. Bælg ærterne, rør dem i saucen, og lad dem koge i 1 minut. Smag til med salt og peber.
3. Rugbrødschips: Skær rugbrødskiverne i kvarter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen ved 200° i 6 minutter.
4. Tilbehør: Kog kartoflerne i letsaltet vand, og pil dem.
5. Servering: Servér krebinetterne med kartofler, stuvede grøntsager og rugbrødschips. Pynt med dild og ærteskud.
TIP: Pankorasp er lidt grovere end almindelig rasp og giver en ekstra sprød panering
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce – Få opskriften her
Lynstegt kylling med grøntsager og mangosalat – Få opskriften her
Stegt rødspætte med aspargessalat og krydderurtemayo – Få opskriften her
Hakkebøffer og spidskålssalat med radiser – Få opskriften her