

Kyllingefrikadeller med harissasalat
Kyllingefrikadeller
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 1 spsk. harissa
- 1 dl finvalsede havregryn
- 1½ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
HARISSASALAT
- 1 kg gulerødder
- 2 spsk. harissa
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld mandler
- 3 dl perlespelt
- 1 håndfuld bredbladet persille
YOGHURTDRESSING
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
1. Rør kyllingekød, æg, harissa, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Skyl og hak persille fint, pil og pres hvidløg, og rør begge dele i farsen. Stil farsen på køl i 30 minutter.
2. HARISSASALAT: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, og halvér dem på langs. Rør harissa, olie, salt og peber sammen, og vend gulerødderne heri. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne. Drys mandlerne over, og lad dem riste med de sidste 5 minutter. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.
3. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
4. Form små frikadeller af kyllingefarsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne. Anret kogt perlespelt på et fad, og læg gulerødderne over. Dryp yoghurtdressing over salaten, og drys med grofthakket persille. Servér til kyllingefrikadellerne.
TIP: Rør harissa sammen med yoghurt og brug det som dip til fladbrød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her
Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her
Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her
Fredag: Spansk mørbradgryde med choizo og couscous – Få opskriften her