kyllingefrikadeller
Aftensmad

Kyllingefrikadeller med harissasalat

af Emma Martiny 30. november 2017
Foto: Nina Malling
Harissa er en nordafrikansk chilisauce, der giver masser af smag til både kød og grøntsager. Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med harissasalat

Kyllingefrikadeller med harissasalat 

Tid: 35 minutter. Trækketid: 30 minutter. Ovntid: 55 minutter  Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 400 g hakket kyllingekød 1 æg 1 spsk. harissa 1 dl finvalsede havregryn 1½ tsk. salt friskkværnet peber 1 håndfuld bredbladet persille 2 fed hvidløg  
  HARISSASALAT 1 kg gulerødder 2 spsk. harissa 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 1 håndfuld mandler 3 dl perlespelt  1 håndfuld bredbladet persille  
  YOGHURTDRESSING 2 dl yoghurt naturel 2 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Vietnamesiske kyllingefrikadeller

Opskrift - sådan laver du kyllingefrikadeller med harissasalat 

1. Rør kyllingekød, æg, harissa, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Skyl og hak persille fint, pil og pres hvidløg, og rør begge dele i farsen. Stil farsen på køl i 30 minutter.   2. HARISSASALAT: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, og halvér dem på langs. Rør harissa, olie, salt og peber sammen, og vend gulerødderne heri. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne. Drys mandlerne over, og lad dem riste med de sidste 5 minutter. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.   3. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen.   4. Form små frikadeller af kyllingefarsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne. Anret kogt perlespelt på et fad, og læg gulerødderne over. Dryp yoghurtdressing over salaten, og drys med grofthakket persille. Servér til kyllingefrikadellerne.   TIP: Rør harissa sammen med yoghurt og brug det som dip til fladbrød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her

Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her

Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her

Fredag: Spansk mørbradgryde med choizo og couscous – Få opskriften her