kyllingefrikadeller
Aftensmad

Kyllingefrikadeller med harissasalat

af Emma Martiny 10. februar 2022
Foto: Nina Malling
Harissa er en nordafrikansk chilisauce, der giver masser af smag til både kød og grøntsager. Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med harissasalat
4 personer

Kyllingefrikadeller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 spsk. harissa
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg

HARISSASALAT

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. harissa
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld mandler
  • 3 dl perlespelt 
  • 1 håndfuld bredbladet persille

YOGHURTDRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

1. Rør kyllingekød, æg, harissa, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Skyl og hak persille fint, pil og pres hvidløg, og rør begge dele i farsen. Stil farsen på køl i 30 minutter.

 

2. HARISSASALAT: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, og halvér dem på langs. Rør harissa, olie, salt og peber sammen, og vend gulerødderne heri. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne. Drys mandlerne over, og lad dem riste med de sidste 5 minutter. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.

 

3. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen.

 

4. Form små frikadeller af kyllingefarsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne. Anret kogt perlespelt på et fad, og læg gulerødderne over. Dryp yoghurtdressing over salaten, og drys med grofthakket persille. Servér til kyllingefrikadellerne.

 

TIP: Rør harissa sammen med yoghurt og brug det som dip til fladbrød.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her

Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her

Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her

Fredag: Spansk mørbradgryde med choizo og couscous – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter