

Krydret lammekølle med bagte grøntsager
DET SKAL DU BRUGE TIL LAMMEKØLLE
- 1 lammekølle, ca. 1.500 g
- 1 spsk. kanel
- 2 spsk. spidskommen
- 1 spsk. koriander
- ½ tsk. tørrede chiliflager
- salt
- 2 spsk. olivenolie
BAGTE GRØNTSAGER
- 1 stort løg
- 5 fed hvidløg
- 8 gulerødder
- 2 persillerødder
- 700 g små kartofler
- 500 g jordskokker
- 2 porrer
- 4 dl hvidvin
- 2 tsk. tomatpuré
- 5 dl grøntsagsbouillon
Prøv også: Lammekølle med grillet aubergine og spinatsalat
Opskrift - sådan laver du lammekølle med bagte grøntsager
Lammekølle:
-
Tænd ovnen på 190°.
-
Bland kanel, spidskommen, koriander, chiliflager og salt i en skål.
-
Læg lammekøllen i et ovnfast fad. Fordel krydderblandingen på lammekøllen, dryp med olie, og steg lammekøllen i ovnen i 30 minutter.
Bagte grøntsager:
-
Pil og skær løg og hvidløg i tynde både.
-
Skræl og halvér gulerødder og persillerødder på langs, og skær dem i store stykker.
-
Skrub kartoflerne, og halvér dem. Skræl jordskokkerne, og halvér dem. Rens porrerne, og skær dem i store stykker.
-
Fordel alle grøntsager, på nær porrerne, i et stort ovnfast fad.
-
Rør hvidvin, tomatpuré og bouillon sammen i en skål, og hæld det over grøntsagerne.
-
Tag lammekøllen ud af ovnen, og placér den oven på grøntsagerne.
-
Steg grøntsager og lammekølle i ovnen i yderligere 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
-
Lad porrerne stege med i fadet de sidste 10 minutter.
-
Skær lammekøllen i skiver, og servér sammen med de bagte grøntsager.
TIP: Brug stegeskyen fra lammekøllen som sauce.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris - Få opskriften her
Tirsdag: Grydestegt kylling med grillet pak choy og mos af søde kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Fyldte kalvekoteletter med pasta og tomatsalat - Få opskriften her