

Aftensmad
Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde
af Emma Martiny
6. september 2018
Foto: Winnie Methmann
Kyllingevinger med barbecuesauce hedder også hotwings og er amerikansk hyggemad, når det er bedst. Her får du opskriften på krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde
50 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min
DET SKAL DU BRUGE
- 1 kg kyllingevinger
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. hvidløgspulver
- ½ tsk. chilipulver
KARTOFFELBÅDE
- 1 kg kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- salt
COLESLAW
- 1 spidskål
- 4 gulerødder
- 1 løg
- 1 æble
- 1½ dl græsk yoghurt
- 2 spsk. god mayonnaise
- 3 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld bredbladet persille
BARBECUESAUCE
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl ahornsirup
- 25 g smør
- 3 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. salt
Opskrift - sådan laver du krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde
1. Tænd ovnen på 125° varmluft. Dup kyllingevingerne helt tørre med fedtsugende papir. Bland bagepulver, salt, hvidløgs- og chilipulver i en skål, og vend kyllingevingerne godt rundt i blandingen. Beklæd en bageplade med bagepapir, og placér en bagerist ovenpå. Læg kyllingevingerne på bageristen, og steg dem i ovnen i 20 minutter. Skru ovnen op på 200° varmluft, og steg vingerne i yderligere 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
2. KARTOFFELBÅDE: Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Steg dem i ovnen samtidig med kyllingevingerne i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. 3. COLESLAW: Rens spidskål og gulerødder, og riv eller snit dem fint. Pil og riv løget. Skyl æblet, og skær det i både uden kernehus. Bland yoghurt, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing. Rør grøntsager, æble og dressing sammen. Skyl og hak persillen, og drys den over. 4. BARBECUESAUCE: Bring alle ingredienserne i kog i en kasserolle under omrøring. 5. SERVERING: Pensl barbecuesauce over kyllingevingerne, og servér med kartoffelbåde og coleslaw.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laksesalat med havrekerner og grape – Få opskriften her
Onsdag: Svampesuppe med serranoskinke – Få opskriften her