Krondyrfilet med knoldselleri og nøddesmør - Nem hovedret til nytår
af Julie Hey
21. december 2021
Foto: Betina Hastoft
Krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør er en ekstravagant servering, men en simpel og hurtig ret, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Retten er en del af en nem nytårsmenu med wow-effekt. Find den i bunden af opskriften.
2 min
Krondyrfilet
800 g krondyrfilet
olivenolie
salt og friskkværnet peber
Saltbagt knoldselleri
2 knoldselleri
1½ kg salt
1 dl olivenolie
Nøddesmør
150 g smør til stegning
50 g hasselnøddeflager
Til servering
Rød skovsyre
Sådan laver du Krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør
SALTBAGT KNOLDSELLERI: Tænd ovnen på 180°. Skrub og rens knoldsellerierne grundigt, evt. med en svamp. Dup dem tørre, og læg dem i en bradepande eller en høj bageform. Rør salt sammen med olivenolie, og dæk knoldsellerierne med blandingen. Bag dem i ovnen i 2 timer.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem trække i ½ time. Børst saltet grundigt af inden servering.
Gnid krondyrfilet med olie, salt og peber, og brun det på en pande. Læg kødet i en bradepande, og steg det i ovnen ved 180° i 15-20 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter.
NØDDESMØR: Smelt smørret på en stor pande, til det bruner. Tilsæt nøddeflager, og hæld nøddesmørret i en varm skål.
SERVERING: Skær kødet i tykke skiver, og anret med skiver af saltbagt knoldselleri, nøddesmør og skovsyre.
Tip: Hvis du saltbager knoldsellerierne i forvejen, så skær dem i skiver, og steg dem på panden i olivenolie lige inden servering.