Flot nytårsservering af Krondyrfilet med knoldselleri
Mad

Krondyrfilet med knoldselleri og nøddesmør - Nem hovedret til nytår

24. marts 2023
af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør er en ekstravagant servering, men en simpel og hurtig ret, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Retten er en del af en nem nytårsmenu med wow-effekt. Find den i bunden af opskriften.
2 min

Krondyrfilet

  • 800 g krondyrfilet
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Saltbagt knoldselleri

  • 2 knoldselleri
  • 1½ kg salt
  • 1 dl olivenolie

Nøddesmør

  • 150 g smør til stegning
  • 50 g hasselnøddeflager

Til servering

  • Rød skovsyre

Krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør

Saltbagt knodlselleri

  1. Tænd ovnen på 180°. Skrub og rens knoldsellerierne grundigt, evt. med en svamp. Dup dem tørre, og læg dem i en bradepande eller en høj bageform.
  2. Rør salt sammen med olivenolie, og dæk knoldsellerierne med blandingen. Bag dem i ovnen i 2 timer.
  3. Tag dem ud af ovnen, og lad dem trække i ½ time. Børst saltet grundigt af inden servering.

Krondyrfilet

  1. Gnid krondyrfilet med olie, salt og peber, og brun det på en pande.
  2. Læg kødet i en bradepande, og steg det i ovnen ved 180° i 15-20 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter.

Nøddesmør

  1. Smelt smørret på en stor pande, til det bruner.
  2. Tilsæt nøddeflager, og hæld nøddesmørret i en varm skål.
  3. Skær kødet i tykke skiver, og anret med skiver af saltbagt knoldselleri, nøddesmør og skovsyre.

Tip: Hvis du saltbager knoldsellerierne i forvejen, så skær dem i skiver, og steg dem på panden i olivenolie lige inden servering.

Nem og lækker nytårsmenu

Denne ret er en del af en komplet nytårsmenu bestående af forret, hovedret, dessert, hjemmelavet slik, kransekage og cocktails

Læs også