Aftensmad

Krebinetter med persillesauce og tomatsalat

af Marie Melchior 6. juli 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 27: Ugens tirsdagsopskrift er krebinetter med persillesauce og tomatsalat. Få opskriften her

Krebinetter med persillesauce og tomatsalat til 4 personer

Krebinetter med persillesauce og tomatsalat Tomatsalaten smages til med citronolie, som fremmer den søde, solmodne tomatsmag.    Tid: 30 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 600 g hakket kalve- og flæskekød 2 kviste frisk timian salt og friskkværnet peber 1 æg 200 g rasp 2 spsk. smør + 2 spsk. olie til stegning   TILBEHØR 500 g små kartofler 3 stilke persille   PERSILLESAUCE 25 g smør 3 spsk. hvedemel 2½-3 dl kogevand fra kartoflerne 2 dl mælk saft af 1 citron salt og friskkværnet peber 1 bundt kruspersille   TOMATSALAT 250 g daddeltomater 2 spsk. citronolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du krebinetter med persillesauce og tomatsalat

  1. Rør kødet sammen med hakket timian, salt og peber. Form kødet til krebinetter. Vend krebinetterne i sammenpisket æg og herefter i rasp. Steg dem gyldne i smør og olie på en pande i 5 minutter på hver side.   2. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre, 12-15 minutter, i letsaltet vand tilsat persillestilke. Tag 3 dl af kogevandet fra, og gem det til persillesaucen.   3. Persillesauce: Smelt smør i en gryde, og rør melet i på én gang. Tilsæt kogevandet fra kartoflerne, lidt ad gangen, under omrøring, og rør, til smørbollen er opløst. Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og rør hele tiden. Saucen skal have en cremet konsistens. Smag den til med citronsaft, salt og peber. Skyl persillen, og hak den fint. Rør persille i saucen lige før servering (gem lidt persille til tomatsalaten).   4. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Vend tomaterne sammen med lidt hakket persille, citronolie, salt og peber.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salade niçoise med frisk tun og sennepsdressing - Få opskriften her

Onsdag: Bønnesalat med pocheret kylling og vilde ris - Få opskriften her

Torsdag: Gazpacho med rugbrødscroutoner - Få opskriften her

Fredag: Grillede lammekoteletter med ærtepuré og tomatsalat - Få opskriften her