Krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter
Aftensmad

Krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter

af Emma Martiny 20. september 2018
Foto: Winnie Methmann
Krebinetterne er klassiske, men det lidt anderledes tilbehør giver dem et gevaldigt løft. Her får du opskriften på krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket kalve- og flæskekød
  • 1 æg
  • 2 dl fuldkornsrasp
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning

OVNBAGTE RODFRUGTER

  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

ÆRTEPESTO

  • 150 g fine ærter fra frost
  • 50 g pinjekerner
  • 25 g parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • ¾ bundt basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt

TIL SERVERING

  • ¼ bundt frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter 

  1. OVNBAGTE RODFRUGTER. Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugter, og skær dem i grove både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend olie og salt. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og sprøde i kanten.   2. ÆRTEPESTO: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Rist pinjekerner let på en tør pande. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, pinjekerner, parmesan, hvidløg, basilikum, olie, citronsaft og salt sammen i en minihakker eller foodprocessor, til du får en grov pesto.   3. Form kødet til 4 bøffer. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, salt og peber i en anden tallerken. Vend først bøfferne i æg og dernæst i rasp. Steg krebinetterne i smør på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.   4. SERVERING: Drys basilikum over rodfrugterne, og servér dem sammen med krebinetter og ærtepesto.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fisketacos med koriandercreme – Få opskriften her

Onsdag: Congee med kylling – Få opskriften her

Torsdag: Speltsalat med lammekebab-kødboller og baba ganoush – Få opskriften her

Fredag: Græskarrisotto med pancetta og salvie – Få opskriften her