

Koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta
DET SKAL DU BRUGE
- 4 svinekoteletter, gerne med ben
- Salt og peber
- Smør og olie til stegning
Grov kartoffelmos:
- 1 kg kartofler
- 2 porrer
- 1 spsk. smør til stegning
- 100 g ricotta
- ½ usprøjtet citron
- Salt og peber
Spinatsalat med æbler og tranebær:
- 200 g frisk babyspinat
- 2 æbler
- 50 g soltørrede tranebær
- 50 g valnødder
- 3 spsk. Olivenolie
- Saft af ½ citron
- ½ tsk. Dijonsennep
- ½ tsk. flydende honning
- Salt og peber
Opskrift – sådan laver du koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta
Grov kartoffelmos:
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand i 15-20 minutter. Hæld vandet fra. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Steg dem i smør på en pande i 3 minutter. Bland de stegte porrer i gryden med kartofler sammen med ricotta og fintrevet citronskal. Mos det hele sammen med en gaffel til en grov mos, og smag til med salt og peber.
Krydr koteletterne med salt og peber. Steg dem i smør og olie på en pande i 5-7 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Spinatsalat med æbler og tranebær:
Skyl og tør spinaten. Skyl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både. Hak tranebærrene groft, og knus valnødderne ganske let. Rør olie, citronsaft, dijonsennep, honning, salt og peber sammen. Bland spinat, æbler og tranebær i en skål, vend det med dressingen, og drys med knuste valnødder.
Servér koteletterne med kartoffelmos og spinatsalat som tilbehør.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter – få opskriften her
Onsdag: Hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki – få opskriften her
Torsdag: Teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado – få opskriften her
Fredag: Bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing – få opskriften her