Mad
19. december 2019

Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter

Kyllingepie er ægte ”comfort food”, som varmer og skaber hygge på en grå og kold vinterdag. Her får du opskriften på kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter.
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Opskrift på Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter

Foto: Line Falck

Kyllingepie er ægte ”comfort food”, som varmer og skaber hygge på en grå og kold vinterdag. Her får du opskriften på kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter.
1 t og 15 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ rulle fersk butterdej (ca. 150 g)
  • 1 æg til pensling
  • 1 ovnfad, ca. 23 x 23 cm

Kyllingesauce:

  • 600 g kyllingebrystfileter
  • 1 l god hønsebouillon
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • 175 g gulerødder
  • 50 g smør til stegning
  • 150 g bacontern
  • 2½ spsk. Hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g ærter fra frost
  • 2 spsk. friskhakket timian
  • ½ citron
  • Salt og peber

Til servering:

  • Evt. godt brød
Annonce

Opskrift – sådan laver du kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter

Kyllingesauce:
Læg kyllingefileter i en gryde med hønsebouillon. Bring det i kog, skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 10 minutter, til kyllingefileterne er gennemkogte. Lad dem køle lidt af, før du plukker dem i strimler med 2 gafler. Si bouillonen, og tag 4 dl fra til saucen. Kassér resten af bouillonen.

Pil løget, rens porrerne, og skræl gulerødderne. Hak løget fint, og skær porrerne i tynde skiver. Skær gulerødderne i små tern. Steg bacontern i smør på en pande i et par minutter, til de begynder at blive let sprøde. Tilsæt løg, porrer og gulerødder, og steg i 2-3 minutter. Drys mel over, og steg videre i 1 minut. Tilsæt de 4 dl hønsebouillon, og rør mælk og fløde i retten lidt ad gangen. Bring saucen i kog, og lad den småkoge ved middel varme i ca. 5 minutter, til den begynder at tykne. Skru ned for varmen, og vend det plukkede kyllingekød i saucen sammen med ærter og hakket timian. Lad blandingen varme igennem i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Annonce

Tænd ovnen på 200°. Fordel kyllingesaucen i et smurt ovnfad. Skær butterdejen i 12 strimler med samme længde som ovnfadet, og læg strimlerne oven på kyllingesaucen i et flettet mønster. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til butterdejen er gylden. Afkøl tærten i 5 minutter. Servér retten direkte fra fadet, evt. med lidt godt brød som tilbehør.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta – få opskriften her

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.