koteletter
Aftensmad

Koteletter med pandestegte kartofler og æbler

af Marie Melchior 1. marts 2022
Foto: Line Falck
Køb gode koteletter med skaft – så får du mere smag og saftighed for pengene. Her får du opskriften på koteletter med pandestegte kartofler og æbler
4 personer
Tid i alt 25 min

KOTELETTER

  • 4 svine-koteletter med skaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

PANDESTEGTE KARTOFLER

  • ½ kg kartofler
  • 1 løg
  • 2 æbler
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 lille bundt salvie
  • salt og friskkværnet peber

1. Pandestegte kartofler: Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Pil løget, og hak det groft. Skyl æbler, og skær dem i både. Steg kartoffelskiver og løg i olie på en pande i ca. 10 minutter, til kartoflerne er møre og sprøde. Tilsæt æblebådene, og lad dem stege med i 2-3 minutter. Hak salvie, og drys det på panden sammen med salt og peber. Skru ned for varmen.

 

2. Koteletter: Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 6-7 minutter på hver side.

 

3. Servér koteletterne med kartofler og æbler, og drys evt. med frisk salvie.

 

TIP: Servér gerne en blandet grøn salat til retten

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Bagt laks med ingefær og quinoasalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lammeburger med hummus og stegt aubergine - Få opskriften her

Onsdag: Suppe med kylling og perlespelt - Få opskriften her

Fredag: Indisk curry med oksekød og grøntsager - Få opskriften her